Nieuws

Ripple vraagt Engeland voor nieuwe regelgeving rond cryptocurrency

De cryptocurrency Ripple heeft Engelse toezichthouders gevraagd om crypto nieuwe regelgeving te ontwikkelen. Volgens Ripple moet Engeland het voorbeeld van Japan volgen door betere en nieuwe regels te gaan hanteren. 

Waarom moet Engeland volgens Ripple beginnen met nieuwe regelgeving?

Heel veel overheden weten nog steeds niet goed wat ze met cryptocurrencies aan moeten. Het ene land wil de digitale valuta verbannen terwijl het andere land de technologie niet in de weg wilt staan. Toch zijn vrijwel alle landen het met elkaar eens dat er regels moeten komen. Het hoofd van Ripple’s regulerende relaties Ryan Zagone, vindt dat het invoeren van regels veel te lang duurt en heeft daarom nog eens aangegeven aan Engelse regelgevers om snel met goede regels te komen omtrent cryptocurrency. Hij verteld dat er in ieder geval regelgeving moet komen op de volgende drie gebieden:
  1. Het beschermen van de investeerders.
  2. Het tegen gaan van witwassen via cryptocurrency.
  3. Het zorgen voor (financiële) stabiliteit.

Westerse landen moeten voorbeeld nemen aan Japan en Australië

Ryan Zagone verteld ook dat alle Westerse landen een voorbeeld moeten nemen aan Japan en Australie. Deze landen lopen voorop in de wetgeving, regulering en legimitering omtrent cryptocurrency. Hij verteld dat de westerse landen vrij gemakkelijk goede wetgeving op moeten kunnen zetten omdat ze al een voorbeeld hebben aan de voorgaande landen. Het is helemaal nog niet zeker of de westerse wereld cryptocurrencies gaat legitimeren. Het is goed mogelijk dat de regelgeving rondom de digitale munt alleen maar strenger en strenger worden. De Britse centrale bank heeft aangegeven dat Bitcoin en andere crypto’s kenmerken van een zogenaamde bubble hebben. Vandaar dat legitimering zeker nog wel even gaat duren. Volgens Ripple moet er regulering komen maar mogen allemaal strenge regels de technologische vooruitgang niet tegen houden.