Ripple (XRP) gaat flinke Prijsstijging en bullish reversal zien

XRP vertoont positieve tekenen. Door de flinke prijsstijging kan er een bullish reversal patroon ontstaan, wat waarschijnlijk volgende week plaats gaat vinden.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ripple (XRP) vormt Golden Cross

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,426 dollar. Dat betekent dat Ripple met meer dan 39 procent is gestegen deze maand. Op 1 mei was 1 XRP token namelijk nog slechts $0,306 dollar waard.

Als Ripple op het huidige prijsniveau blijft, dan zou dat betekenen dat het de grootste maandelijkse winst boekt sinds september 2018. Toen steeg de altcoin van $0,335 naar $0,582 wat een een winst van 73 procent is.

De rally van deze maand is dus nog lang niet zo indrukwekkend als die van september 2018. Echter, XRP kan de komende maanden flink gaan stijgen. Dit omdat een veel gebruikte technische lange termijn indicator op het punt staat om bullish te worden.

 
XRP goldencross
Blauwe lijn = 200-day MA | Oranje lijn = 50-day MA

Als we kijken naar de grafiek hierboven dan zien we dat er een golden cross gevormd wordt. De blauwe 50 daagse moving average (MA)lijn ligt momenteel op $0,340 dollar. Deze haalt bijna de oranje 200 daagse MA lijn in. Deze ligt momenteel op $0,343 dollar.

Als deze lijnen elkaar kruisen wordt de golden cross voltooid. Een golden cross is een zeer positief teken die een bullish reversal aangeeft.

Echter, dit gezegd hebbende is XRP nog steeds gedaald met zo’n 86 procent ten opzichte van haar record prijs van $3,30 dollar. De munt is nog lang niet overbought en dat betekent dat Ripple verder kan stijgen. Traders die gebruik maken van Technische Analyse (TA) zien dit namelijk als teken om te kopen.

Als de cross wordt voltooid kan de XRP prijs stijgen tot $0,48 dollar en later zelfs tot $0,55 dollar.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken