Nieuws, Trending

Ripple (XRP) nadert langste periode ooit als één na grootste cryptocurrency

Ripple is vandaag 11 dagen lang de op één na grootste cryptocurrency ter wereld. Alleen in 2016 was XRP voor een langere periode de grootste altcoin, maar ook deze periode wordt bijna ingehaald.

Ripple nadert langste periode als grootste altcoin

Precies 11 dagen geleden, 15 november, bedroeg de gehele marktwaarde van XRP, de crypto token van Ripple, $19,39 miljard dollar. Op dat moment genoeg om Ethereum (ETH), de op dat moment grootste altcoin in te halen. Dit zorgde voor een flinke machtsverschuiving. ETH is voor jaren lang na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld geweest. Nu lijkt het toch echt dat Ripple het stokje heeft overgenomen. Deze 11 daagse proef is de langste tijd die XRP op nummer twee heeft doorgebracht sinds februari 2016. Toen stond de XRP namelijk voor 13 dagen op de nummer 2 plek. ripple vs ethereum

Handelsvolume Ethereum stijgt

De Ripple (XRP) dominantie ligt op het moment van schrijven rond de 11.6 procent. Dit terwijl de Ethereum (ETH) dominantie rond de 9,2 procent ligt. Opmerkelijk is dat de opmars van de dominantie van XRP op 15 november is gestart. Dit terwijl de cryptomarkt een enorme crash mee heeft gemaakt en bijna $90 miljard en 40 procent van de totale waarde verloor. Dat betekent dus dat de cryptocurrency markt enorm veel waarde heeft verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de Euro. XRP en ETH hebben een verlies geleden van respectievelijk XRP 22 procent en ETH 37 procent in een periode van 11 dagen. Ook Bitcoin heeft haar waarde met bijna 32 procent zien dalen. Ondanks de sterke performance van XRP heeft Ethereum een stijgend handelsvolume genoteerd. Alleen al in de afgelopen 24 uur is het ETH handelsvolume van $ 2,47 miljard bijna tweemaal zo groot als $ 1,3 miljard van XRP.