Ripple daalt, xrp daalt
Prijsanalyse, Ripple

Ripple (XRP) prijsanalyse 19 mei 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

XRP bevindt zich in een symmetrische triangle. Vaak wordt gedacht dat wanneer dit ontstaat uit een opwaartse move dat dit een continuation patroon is. Maar, volgens de schoolboeken, is dat niet zo. Een symmetrical triangle is een patroon waarbij het 50/50 is waar de koers heen gaat. Het is dan verstandig om te wachten op een uitbraak aan boven of onder zijde.

De ema’s staan bullish en we zien dat de ema55 confluence heeft met de trendlijn. De rsi heeft de downtrendlijn al doorbroken en test hem momenteel terug. Wel bevindt de rsi zich onder de ema en onder het 50 niveau.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

Er is op dit timeframe weinig informatie te vinden op de bear div die eruit springt na. Het ziet er allemaal een beetje rommelig uit. Wel zien we telkens een higher low en staan de ema’s nog in bull stand. Echter is er weinig bullish momentum te ontdekken door de recente crypto crash. De rsi is ook onder de ema en het 50 niveau en lijkt ook nog niet weer omhoog te willen gaan.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1-uur grafiek

De lokale structure ter hoogte van de weekly open (WO) is gebroken en terug getest. De ema’s beginnen ook bearish te buigen en de rsi is ook bearish gerejected op de ema onder 50 niveau. Al met al ziet het er niet heel best uit op korte termijn.

XRP 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht een daling naar de onderste trendlijn van de symmetrical triangle. Ripple vindt pas weer support rond de 1.12 dollar en de zone tussen $0,80 – $0,87. Weerstand is de high op 1,96 dollar.