Prijsanalyse

Newsbit 27-01-2021 09:39 leestijd 2 - 3 min

Ripple (XRP) prijsanalyse 27 januari 2021

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Ripple heeft het niveau van 30 cent de afgelopen week niet kunnen flippen naar support want er is een bearish rejection geweest op de ema200. De ema55 is ook bearish gekruist met de ema100 en we zien ook dat de rsi onder de ema is gedoken. Hoewel we nog rond de golden pocket zitten op de daily vindt onze analist de dagelijkse grafiek er niet heel overtuigend uitzien.

XRP 1d chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Op de 4 uurs-grafiek kunnen we neerwaartse compressie zien. Tevens zien we een bevestiging van de downtrend doordat de higher high (gele cirkel) twee keer is terug getest (gele pijl). De downtrendlijn vormt samen met de fibonacci 0.618 een descending triangle-patroon waarbij de kans op uitbraak aan de onderzijde het grootst is. Deze heeft inderdaad gespeeld en ook die is vanmorgen vroeg terug getest.

Ook de ema’s laten downtrend zien en beginnen langzaam wijder uit elkaar te gaan wat kan duiden op dat de trend aan het toenemen is. De rsi heeft de ema ook niet bullish kunnen kruisen maar lijkt het wel weer te willen proberen.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Op de 1 uur grafiek zien we eigenlijk hetzelfde als op de 4 uurs-grafiek alleen in het ‘klein’. De retest van de fibonacci 0.618 is hier ook goed te zien en is tevens een rejection op de ema55 geweest. Ook hier gaan de ema’s wijder van elkaar staan wat een extra bevestiging is van de 4-uurs analyse.

Ook op de rsi zien we een bearish rejection en bevind de rsi zich onder de ema en 50 lijn die beide voor weerstand zullen gaan zorgen.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Voorlopig is de kans op een mooie prijsstijging klein volgens onze analist. Om enigszins kans te maken op een stijging zal de weekly open op $0.273 geflipt moeten worden naar support. Let wel op de down trendlijn kan dan ook nog als weerstand gaan dienen. Een flip van de horizontale en down trendlijn zou het mooiste zijn. Het eerstvolgende niveau waar we support moeten gaan vinden is $0.2443.