Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 28 april 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

De Ripple koers is de afgelopen week even gedaald tot aan de horizontal support op 87 cent. Vanaf daar is de koers weer omhoog gebounced richting de 1.49 dollar. Op dit niveau ondervindt XRP momenteel weerstand.

Zou XRP de higher low constructie kunnen vasthouden of was dit het voorlopig even voor Ripple? De rsi ziet er niet heel best uit voor de bulls met een rejection op de ema. Het zou wel een goed teken als het niveau 50 stand kan houden. In de rest van deze analyse bekijkt onze analist hoe de grafieken er op de lagere timeframes uitzien.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Zoals je kunt zien op de onderstaande grafiek heeft Ripple de trendlijn (wit) doorbroken en reject XRP nu op het orderblock. Als we de Fibonacci over de laatste upmove trekken zien we een golden pocket ontstaan rond de daily op $1.12. Dit heeft confluence met de uptrend lijn (geel).

De ema’s staan nog bullish maar er hoeft niet veel te gebeuren om de ema21 en 55 bearish te laten kruisen. De rsi is op dit moment onder de ema gedoken en is op weg naar het 50 niveau.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uur-grafiek

Op de 1-uur grafiek zien we dat de ema’s al bullish gekruist zijn en dat de ema200 support biedt aan de koers. De rsi zit in een neerwaartse trend en bevindt zich onder de ema en het 50 niveau. Op de VPVR zien we ook een behoorlijke bult aan weerstand liggen ter hoogte van waar de koers zich momenteel bevindt.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Om bullish te worden zal de daily open (DO) geclaimed moeten worden. Met andere woorden: de daily open moet support gaan bieden, maar het lijkt erop dat het weerstand gaat bieden.

Een daling richting de golden pocket ($1.09 – $1.17) ligt dan voor de hand. Daar zien we signalen samenkomen en lijkt dan ook een goed punt om mogelijk een positie in te nemen.

Het belangrijke ondersteuningsniveau ligt nog steeds op $1.12 en weerstand op $1.49. Bij het breken van deze weerstand ligt de weg open naar de ATH op $1.96.