Ripple xrp token
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 5 mei 2021

Hoe staat de Ripple prijs ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Het orderblock rond de 1.50 dollar is gebroken. Daarbij is er een lower high op de grafiek gezet en is de koers nu het orderblock aan het terug testen. Dit gaan we straks op de 4-uurs grafiek eens goed bekijken.

Op de dagelijkse grafiek staan de ema’s nog gunstig voor de bulls en de rsi bevindt zich in het neutrale gedeelte onder de ema. Wel zien we een bounce van de rsi op het 50 niveau wat toch wel weer wat bull power laat zien.

XRP daggrafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Nadat de lokale high gebroken is had XRP moeite om voorbij de $1.64 te komen. Op dit moment biedt het orderblock en de ema100 support. De ema55 blijft aan de bovenkant van de candles duwen en kijkend naar de rsi die onder het 50 niveau en onder de ema bevindt lijkt de kans aannemelijk dat de koers nog iets gaat dalen. Wellicht tot aan de ema200 die net iets boven de trendlijn van de pennant ligt.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 1 uur-grafiek

Op de 1-uur grafiek zien we dat de ema’s al bearish gedraaid staan en kunnen we een down trendlijn tekenen op de candles. Zou je deze trendlijn ook op de rsi tekenen dan is die daar al bullish gekruist. Vaak is dat een voorbode dat de candles er achteraangaan. Maar, voordat we richting de bovenste gele trendlijn kunnen gaan kijken, zou de bovenzijde van het orderblock geflipt moeten worden naar support. Hier ligt tevens confluence met de ema200.

Zoals eerder gezegd zien we de rsi hier al iets oplopen maar we zien ook gelijk dat het moeite heeft om voorbij het 50 niveau te komen.

XRP 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is nog steeds bullish op Ripple. Major support moet gevonden worden rond 1.20 dollar met eventueel een wick naar de 1.12 dollar. Verliezen we dat niveau, dan kan de XRP-prijs dalen richting de 80 – 85 cent, maar dat lijkt voor nu niet te gaan gebeuren.

Rond de 1.50 dollar ligt momenteel iets van weerstand. Wanneer die gebroken wordt, kunnen we gaan kijken naar een nieuwe ATH. Een eerste target ligt dan op 2.39 dollar en daarna op 3.32 dollar.