Ripple, xrp
Ripple

Ripple (XRP) Richting $10 bij Doorbreken van Meerjarige Neerwaartse Trend?

De recente daling van de XRP koers na het bereiken van een jaarlijks hoogtepunt lijkt het vertrouwen van beleggers niet te hebben aangetast. Ondanks de huidige bearish correctie, verwachten vooraanstaande experts op een naderende rally, mits XRP succesvol een einde maakt aan zijn langdurige neerwaartse trend.

Gaat XRP de trend van 5 jaar doorbreken?

Alex Cobb, een gerenommeerde analist, voorziet een aanzienlijke koersstijging van XRP. In een recente analyse bracht hij de aanhoudende neerwaartse trend van XRP naar voren. Ondanks deze negatieve trend, blijven investeerders onverminderd vertrouwen hebben in het potentieel van XRP, zo stelt hij.

Uit zijn analyse van de maandelijkse grafiek blijkt dat XRP-houders al bijna zes jaar geduldig en veerkrachtig wachten op een mogelijke uitbraak.

Deze grafiek toont aan dat XRP sinds zijn hoogste punt in januari 2018 gevangen zit in een neerwaartse trend. Deze trend heeft zich door meerdere cycli heen voortgezet tot aan het heden. Desondanks suggereren historische gegevens dat er een doorbraak in het verschiet ligt. De analist laat zelfs weten dat de XRP prijs tot 10 dollar zou kunnen stijgen.

De vorige neerwaartse trend

XRP maakte in 2014 een vergelijkbare neerwaartse trend door. Het stortte toen in vanaf het hoogtepunt van $0,0614 in december 2013. De daaropvolgende neerwaartse trendlijn hield vier jaar aan, met een doorbraak in 2017.

Voor deze uitbraak maakte XRP een reeks ups en downs mee. Deze patronen zijn onderverdeeld in vijf golven, waarbij de laatste golf wordt gekenmerkt door een ‘laatste shake-out’. De uitbraak vond plaats kort na deze laatste shake-out.

De shake-out resulteerde in vijf maanden van aanhoudende dalingen van oktober 2016 tot februari 2017. XRP brak echter uit in maart 2017 en bereikte in januari 2018 het all-time high van $3,31.

Toekomstperspectief van XRP volgens Cobb

Cobb geeft aan dat we bij XRP eerst een tijdelijke daling mogen verwachten voordat een aanzienlijke stijging zich zal voordoen. Deze recente fluctuaties, zo suggereert hij, vormen een voorspelbaar patroon. Na een reeks maanden met een neerwaartse trend, voorziet hij een krachtig herstel van de munt.

Hij projecteert voor XRP een mogelijke koers van $10. Gegeven de huidige stand van $0,63 zou dit een aanzienlijke waardetoename impliceren. Hoewel dit ambitieus klinkt, mogen we niet vergeten dat XRP in het verleden al eerder dergelijke opmerkelijke groeicijfers heeft laten zien.

Ter illustratie: in 2016 noteerde XRP een waarde van slechts $0,00947. Na een korte periode van waardevermindering schoot de koers op naar een hoogtepunt van $3,31, een fenomenale groei binnen een tijdsbestek van ruim een jaar.

Vertrouwen in een neerwaartse trend

Cobb anticipeert op een koersstijging voor XRP die vergelijkbaar is met eerdere groeiperiodes. Zijn vertrouwen hierin wordt onderbouwd door enkele opmerkelijke prestaties van XRP. Zo is het de eerste cryptocurrency die succesvol de SEC heeft weerstaan in een juridisch conflict, de eerste altcoin die duidelijkheid verkreeg over regelgeving en tevens het eerste cryptoproject dat samenwerkingsverbanden aanging met vooraanstaande banken.

Hoewel Cobb erkent dat XRP op korte termijn nog wat dalende bewegingen kan vertonen, is hij stellig in zijn overtuiging dat het daarna een steile klim zal maken, potentieel tot een koers van $10. Deze verwachting is mede gebaseerd op de genoemde prestaties en de veerkracht van de cryptomunt in eerdere marktcycli.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’