Ripple xrp token
Nieuws, Ripple, Trending

RippleNet heeft al meer dan 200 grote klanten

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft vandaag laten weten dat er 13 nieuwe financiële instellingen zich hebben aangemeld voor het betaalnetwerk van RippleNet. Door deze nieuwe aanmeldingen zijn heeft RippleNet nu al meer dan 200 grote klanten.


RippleNet blijft razendsnel groeien

De instellingen die zich aansluiten bij het RippleNet komen vanuit de hele wereld. RippleNet heeft nu klanten uit meer dan 40 verschillende landen. De blogpost van Ripple beschrijft vijf nieuwe klanten, namelijk:

  • JNFX
  • SendFriend
  • Transpaygo
  • FTCS
  • Exim Bank

De klanten zullen de cryptocurrency XRP gebruiken bij het internationaal verzenden van geld.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse vertelt in de blogpost dat RippleNet snel groeit. Hij vertelt dat er elke week twee of drie nieuwe instellingen zich aansluiten bij het netwerk. Ripple is dus hard aan de weg aan het timmeren.


Crypto is geen slechte vervanger voor fiat betalingen

In een interview met CNBC ging Garlinghouse in op een punt waar veel critici op terug blijven vallen, namelijk dat cryptobetalingen alleen maar een slecht substituut zijn voor fiat betalingen. Critici zeggen dat cryptocurrencies te volatiel zijn. De CEO van Ripple is het daar niet mee eens en zegt het volgende:

“De gemiddelde Swift-transactie duurt drie dagen, meestal zien we zelfs dat het drie werkdagen duurt. Dat betekent dat je meer volatilitietsrisico loopt bij fiat betalingen dan bij betalingen met crypto’s. Die verstuur je binnen een paar minuten.”