Ripple, xrp
Ripple

Ripple’s CLO noemt de nieuwste aanvraag van SEC ‘hypocriet’

Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, heeft de meest recente indiening van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgedaan als een ‘hypocriete spil’. Hij beweert dat deze geen noemenswaardige invloed zal hebben.

Kritiek op kort geding van de SEC

Na de recente ingediende stukken door de SEC ter ondersteuning van hun kort geding, reageerde Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, met scherpe kritiek. Hij bestempelde de indiening als ‘weer een hypocriete spil’. Alderoty haalde uit naar wat hij ziet als de inconsistente en manipulatieve benaderingen van voorzitter Gary Gensler.

Hij onderstreepte dat Gensler nu aandringt op een ‘dringend beroep‘ vanwege de vermeende ingewikkelde juridische problemen terwijl hij eerder had volgehouden dat de cryptoregelgeving duidelijk was en strikt gehandhaafd moest worden door de industrie.

Nog een SEC-aanvraag, nog een hypocriete spil… Nadat de voorzitter jarenlang heeft gezegd dat ‘de regels duidelijk zijn en moeten worden nageleefd’, roept de SEC nu dat er een urgent appeal nodig is om deze lastige juridische problemen op te lossen.

– Aldus Alderoty

Advocaat James K. Filan nam de SEC op de hak en bespotte hun hernieuwde zorgen over het besparen van gerechtelijke bronnen. Hij herinnerde aan de eerdere pogingen van de SEC om alle procedures in deze zaak te staken.

Niet de eerste keer dat het woord ‘hypocrisie’ naar voren komt

De bekende advocaat die een voorstander is van XRP, John E. Deaton, heeft opgemerkt dat mensen die niet volledig op de hoogte zijn van de details van de zaak, de reactie van Ripple’s Chief Legal Officer (CLO), Stuart Alderoty, op de SEC mogelijk als streng zouden kunnen beschouwen. Echter, voor degenen die wel bekend zijn met de nuances van de zaak, lijkt Alderoty’s omschrijving van de SEC als ‘hypocriet’ meer een echo van de opinie van de federale rechter die de zaak behandelt.

In de zaak rond Grayscale hebben federale rechters de argumenten van de Amerikaanse SEC reeds bestempeld als ‘willekeurig en grillig’. Parallel daaraan heeft rechter Netburn in de Ripple XRP-zaak de term ‘hypocrisie’ gebruikt om de tegenstrijdige posities van de SEC te beschrijven. Daar bovenop anticipeert Chris Larsen, de uitvoerende voorzitter van Ripple, dat de benadering van de SEC — die probeert reguleringen af te dwingen via rechtszaken — in de nabije toekomst zou kunnen stoppen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten