Ripple, xrp, coin
Nieuws, Ripple

Ripple’s Xpring heeft ‘Logos Network’ overgenomen om DeFi na te streven

Ripple, de grondlegger van XRP, heeft betalingsplatform Logos Network overgenomen om gedecentraliseerde financiële producten (DeFi) te ontwikkelen.


DeFi verkennen en relaties opbouwen

Logos Network is een ledger gebaseerd betalingsplatform dat zich vooral richt op snelheid en schaalbaarheid. Als onderdeel van Xpring zal het team achter Logos een DeFi systeem ontwikkelen dat XRP optimaal zal benutten. Oprichter en directeur van Logos, genaamd Michael Zochowski, zal leiding geven aan dit project.

Zochowski verwacht dat zijn team gaat werken aan verschillende projecten op alle niveaus van het Xpring platform. Maar vooral met de focus op het mogelijk maken van een brede toepasbaarheid. Hij zei hier ook over: “We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van betalingen en financiering ligt in blockchain en decentralisatie.”


Xpring’s projecten en uitgaven

Ripple is druk bezig met het financieren van projecten. Ten eerste kondigde Xpring half augustus een subsidie van 1 miljard XRP aan het platform Coil aan. Coil gaat die subsidie gebruiken om een ecosysteem voor ontwikkelaars, bedrijven en non-profitorganisaties te bouwen die XRP gebruiken.

In april investeerden Xpring en Bain Capital Ventures in Robot Ventures, een onderneming die zich nog in een vroeg stadium bevindt. Dit bedrijf richt zich op fintech. Tot slot investeerdere Ripple ook nog in Point, een bedrijf dat nieuwe oplossingen voor betaalpassen ontwikkelt.

In juli publiceerde Xpring gegevens over zijn uitgaven aan XRP projecten sinds de lancering in mei 2018. Tegen die tijd gaf de incubator $500 miljoen uit aan dit soort projecten. Het geld werd verdeeld over meer dan 20 bedrijven, waaronder het blockchain gebaseerde gameplatform Forte. Xpring hoopt het gebruik van XRP zo verder te stimuleren.