Ripple xrp token
Nieuws, Ripple

Ripple’s XRP is toegevoegd aan NASDAQ index

Na een langverwachte periode is Ripple’s cryptotoken XRP nu te zien op de website van een gigantische Amerikaanse beurs, NASDAQ. De XRP prijs is toegevoegd op de nieuwe Nasdaq website, genaamd new.nasdaq.com


Ripple’s (XRP) index en Bakkt zijn belangrijk voor acceptatie

Het toevoegen van de cryptomunt komt enkele maanden nadat de Amerikaanse beurs haar beslissing aankondigde om de XRP prijsindex op haar platform te gaan vermelden. Door een samenwerking met Brave New Coin, een blockchain onderzoeksfirma, verklaarde Nasdaq in april dat het vanaf 1 mei Ripple index informatie wereldwijd zou aanbieden. Dit is dus toch wat later geworden.

De introductie van XRP op de nieuwe Nasdaq website komt enkele dagen nadat Bakkt aankondigde dat het op 23 september 2019 wordt gelanceerd.

Volgens verschillende analisten zijn deze twee ontwikkelingen een belangrijke vooruitgang voor de acceptatie van cryptocurrencies. De introductie van Bakkt zal zorgen voor legitimiteit en goedkeuring voor cryptocurrencies.

Hoewel er nog geen aanwijzingen zijn dat de markt een bullish trend heeft hervat, worden de twee nieuwsberichten beschouwd als een welkome ontwikkeling die mensen meer hoop geeft op een positief koersverloop.