Roaring Kitty
Beurs

Roaring Kitty heeft sinds donderdag meer dan 350 miljoen dollar verloren op GameStop

In de afgelopen vier dagen alleen al heeft meme-aandelen influencer Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, meer dan $350 miljoen verloren op zijn GameStop (GME) positie.

Ondanks de aanzienlijke verliezen blijft Gill lachen. Terwijl GME maandag verder in waarde daalde, bespotte Gill zijn eigen financiële situatie door memes op Twitter te plaatsen. Tijdens zijn livestream op vrijdag, zijn eerste in drie jaar, droeg hij nepverband en een spalk, terwijl hij deed alsof hij gewond was.

Enorme klappen door somber kwartaalrapport

De verliezen van Gill zijn echter geen grap. Nog afgelopen donderdag stond hij op meer dan $382 miljoen aan winst (op papier), zo bleek uit screenshots van zijn ETrade-account die hij op Reddit plaatste. Een somber kwartaalrapport van GameStop stuurde het aandeel echter in een neerwaartse spiraal.

Vrijdag verloor Gill meer dan $235 miljoen op zijn GME-positie. Het bloedbad ging maandag door, toen GME nog eens 12% daalde, na een val van 40% vlak voor het weekend.

Grote verliezen, maar nog steeds in de plus

GME sloot maandagmiddag op $24,83. Om een idee te geven van het verlies: tijdens de nabeurshandel donderdagavond was het aandeel gestegen tot $61,27. Het aandeel heeft in een mum van tijd dus bijna 60 procent van zijn waarde verloren.

De koersval heeft bijna alle recente winsten van Gill weggevaagd. Maandagavond meldde de influencer dat hij nog steeds ongeveer $31 miljoen in de plus stond, wat betekent dat hij sinds vorige week ongeveer $351 miljoen aan winst heeft verloren.

Meer problemen voor Keith Gill?

Er doemen misschien nog wel meer problemen op voor Keith Gill. Vorige week kwamen er berichten naar buiten dat toezichthouders Gill onderzoeken vanwege zorgen over marktmanipulatie door een reeks cryptische (en minder cryptische) tweets van de afgelopen weken.

Beurs nieuws

AEX koers stijgt weer na desastreuze crash
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
AEX koers opnieuw onderuit: waar eindigt deze vrije val?
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli