RFKJR
Regulatie

Robert F. Kennedy Jr. belooft gratie voor Ross Ulbricht als hij wordt verkozen

Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft donderdag op sociale media aangekondigd dat hij van plan is om Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road, vrij te laten als hij in november wordt verkozen.

Kennedy noemde de dubbele levenslange gevangenisstraffen van Ulbricht ‘draconisch’ en beschreef zijn straf als oneerlijk voor iemand die slechts een e-commerceplatform heeft gehost. Hij riep ook op tot het ondertekenen van een petitie voor Ulbrichts vrijlating.

Donald Trump de ‘crypto-president’?

Ondertussen heeft voormalig president Donald Trump de aandacht getrokken van de cryptogemeenschap door zichzelf te positioneren als ‘de crypto-president’ en steun te betuigen aan de industrie. Dit heeft de kwestie van cryptocurrencies in de nationale schijnwerpers geplaatst.

Kennedy’s eerdere uitspraken en acties tonen echter een diepere steun voor de blockchain-revolutie dan alleen campagneretoriek. In 2023 stelde hij voor om de Amerikaanse dollar te ondersteunen met Bitcoin en de vermogenswinstbelasting op deze digitale activa af te schaffen, om zo de waarde van de dollar te stabiliseren. Ook onthulde Kennedy dat hij Bitcoin had gekocht voor elk van zijn zeven kinderen, om zijn betrokkenheid bij de cryptowereld te benadrukken.

Daarnaast heeft Kennedy zich uitgesproken tegen een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) vanwege privacykwesties en het gebrek aan integriteit in het traditionele banksysteem. Trump heeft zich ook publiekelijk tegen de oprichting van een CBDC verzet.

Plaatsen van Amerikaanse begroting op de blockchain

Meer recentelijk heeft Kennedy het radicale voorstel gedaan om de gehele Amerikaanse begroting op de blockchain te plaatsen, om zo ongeëvenaarde transparantie, efficiëntie en verantwoording te bieden. Dit voorstel is nog door geen enkele andere Amerikaanse politicus aangedurfd.

Met de naderende verkiezingen van 2024 is het verlenen van gratie aan Amerikaanse dissidenten een hot topic geworden voor presidentskandidaten zoals Trump, RFK Jr. en voormalig Republikeins kandidaat Vivek Ramaswamy. Ramaswamy, die eerder dit jaar uit de race stapte en Trump steunde, had aangegeven dat hij op zijn eerste dag als president gratie zou verlenen aan Julian Assange, Ulbricht en andere niet-gewelddadige gevangenen. Er wordt verwacht dat Ramaswamy deel zal uitmaken van het toekomstige kabinet van Trump als deze wordt herkozen.

Voormalig president Trump heeft ook aangegeven dat hij ‘zeer serieus’ overweegt om Assange gratie te verlenen. RFK Jr. heeft eveneens verklaard dat hij Assange, klokkenluider Edward Snowden en Ulbricht gratie zou verlenen als hij wordt verkozen.

Regulatie nieuws

Nigeriaanse belanghebbenden dringen aan op classificatie van cryptocurrencies als grondstoffen
Terraform Labs gaat vier bedrijven verkopen om schulden af te betalen
Toezichthouder van Cyprus roept accountants op om terrorismefinanciering aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen