Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Robinhood CEO na ontslaan 23% van personeel: “Dit is mijn fout”

De online broker Robinhood moet 23 procent van zijn personeel ontslaan als gevolg van de verslechterende macro-economische omstandigheden en crash van de cryptomarkt. Het slechte nieuws kwam op dinsdag via een blogpost van CEO en mede-oprichter Vlad Tenev.

780 mensen verliezen baan

Het nieuws over de ontslagronde kwamen op vrijwel hetzelfde moment naar buiten als de financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2022 van Robinhood. Als klap op de vuurpijl kreeg Robinhood gisteren ook een boete van 30 miljoen dollar om de oren. Deze kreeg het bedrijf omdat het niet voldoende maatregelen op het gebied van witwassen, cyberveiligheid en consumentenbescherming heeft genomen.

De maand augustus is dus niet heel feestelijk begonnen voor het handelsplatform dat tijdens de pandemie zo populair is geworden. Met het ontslaan van 23 procent van het personeelsbestand schat The Financial Times dat ongeveer 780 mensen hun baan zullen verliezen. Mensen die hun baan verliezen krijgen in ieder geval tot 1 oktober salaris en hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

“Dit is mijn fout”

Eerder dit jaar moest Robinhood al 9 procent van hun mensen ontslaan, maar volgens CEO Tenev was dat niet genoeg. De verslechterende economische omstandigheden en de ineenstorting van de cryptomarkt hebben de activiteit van klanten tot een dieptepunt gebracht. Daar komt bij dat het bedrijf vanaf de COVID-19 pandemie onder de veronderstelling opereerde dat de verhoogde activiteit op het platform zou doorzetten.

“Als CEO heb ik toestemming gegeven en de verantwoordelijkheid genomen voor ons ambitieuze plan om meer mensen aan te nemen – dit is mijn fout”, aldus Vlad Tenev over de pijnlijke situatie bij Robinhood. Het handelsplatform heeft in het tweede kwartaal van 2022 een omzet van 318 miljoen dollar behaald, wat een daling van 44 procent ten opzichte van 2021 betekent. Het netto-verlies voor het tweede kwartaal van 2022 kwam daarmee op 295 miljoen dollar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten