Exchange Nieuws

Robinhood CFO praat over crypto plannen

De populaire app voor het kopen van aandelen, genaamd Robinhood, begint donderdag aan een nieuw hoofdstuk als beursgenoteerd bedrijf. Dit betekent dat het bedrijf meer details over zijn financiële gegevens en bedrijfsstrategie aan het publiek moet onthullen. Inclusief haar plannen voor crypto valuta, die een snelgroeiend onderdeel zijn geworden van de activiteiten van Robinhood.


Meer dan kopen en verkopen

Jason Warnick is de CFO van Robinhood. Zijn uitspraken waren voorzichtig, deels omdat het bedrijf zich nog in de zogenaamde rustige periode voor de beursgang bevond. Echter was het duidelijk dat Robinhood buitensporige standpunten inneemt over crypto.

Warnick zei dat er een groot aantal verzoeken is geweest onder Robinhood klanten voor crypto diensten. Deze diensten gaan verder gaan dan alleen het kopen en verkopen van valuta zoals Bitcoin en Ethereum. Hij noemde met name de vraag naar volwaardige crypto wallets waarmee gebruikers valuta’s van het Robinhood platform kunnen verzenden. Daarnaast benoemde hij de mogelijkheid om rente te verdienen en de mogelijkheid om deel te nemen aan een blockchain proces dat bekend staat als staking.


Strijd tegen Coinbase

Dit alles komt overeen met geruchten die de afgelopen weken naar buiten kwamen dat Robinhood zich opmaakt om de strijd met crypto exchange Coinbase aan te gaan. Robinhood wil haar hoeveelheid uit bouwen voor klanten om deel te nemen aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf ook een speciale crypto eenheid binnen zijn bedrijf opgericht.

Warnick reageerde niet direct op een vraag over de mogelijke rivaliteit van Robinhood met Coinbase. Hij zei alleen dat het bedrijf de concurrenten nauwlettend in de gaten houdt.

Hij sprak echter wel over het crypto bedrijfsmodel van Robinhood, dat, net als de rest van zijn aanbod, geen commissies bevat. In plaats daarvan verdient het bedrijf geld door kortingen te krijgen van market makers voor het verzenden van grote bestellingen. Warnick zegt dat de regeling gunstig is voor zowel Robinhood als zijn crypto klanten.

“Als het gaat om het aantal coins dat je krijgt voor je dollar op Robinhood, zijn wij het meest waardevol voor klanten.”


Warnick beweerde ook dat de tijd rijp is om de crypto activiteiten van Robinhood uit te breiden, deels vanwege twee trends: Crypto wordt mainstream onder particuliere beleggers en de trend van crypto gebruikers die om meer tools en functies vragen.

De crypto activiteiten van Robinhood waren goed voor 17% van de totale omzet van Robinhood in het eerste kwartaal van het jaar. Dit zijn de inkomsten die volledig afkomstig waren van de handel met klanten. Warnick merkte op dat de introductie van nieuwe crypto producten waarschijnlijk tot nieuwe inkomstenstromen zou leiden. Hij gaf geen details over hoe of wanneer dit zou gebeuren.

Het komt erop neer dat Robinhood duidelijk grote plannen heeft voor crypto. Klanten en investeerders zullen nog een tijdje moeten wachten voordat het bedrijf de details van zijn plannen deelt.

“De mogelijkheden in crypto zijn zeker aanzienlijk”.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten