Robinhood
Exchange

Robinhood gaat ergens in de komende maanden cryptodiensten lanceren in de EU

Naar verluidt is Robinhood van plan om zijn cryptodiensten in de komende weken tot maanden te lanceren in de Europese regio en de Britse markt. Hiermee zoekt het in Menlo Park gevestigde aandelenhandelsbedrijf naar nieuwe opties om zijn inkomsten verder te verhogen.

Crypto-inkomsten van Robinhood aanzienlijk gedaald

De inkomsten van Robinhood die aan crypto gelinkt kunnen worden zijn naar verluidt met ongeveer 55% gedaald, tot $23 miljoen. Toch wil het in de Verenigde Staten (VS) gevestigde handelsbedrijf nog steeds all-in gaan in Europa met zijn crypto-aanbod. Dit als een ‘nieuwe stap in de mondiale expansie’.

Er is door Robinhood niet gespecificeerd op welke schaal het van plan is cryptoproducten aan te bieden in de EU. Het zou hierdoor kunnen dat hun crypto-aanbod dat ze nu aanbieden in de EU aanzienlijk kleiner zal worden.

Op meerdere vlakken verlies

Robinhood lijkt op meer plekken dan alleen crypto verliezen te lijden. In totaal daalden de op transacties gebaseerde inkomsten met ongeveer 11% op jaarbasis tot circa $185 miljoen, aldus gegevens van het bedrijf zelf.

De activa onder Robinhood’s bewaring stegen echter wel met ongeveer 34% op jaarbasis tot $87 miljard, wat het resultaat is van “aanhoudende nettostortingen en hogere aandelenwaarderingen”.

De financieel directeur van Robinhood, Jason Warnick, gaf gedurende een telefoongesprek met analisten toe dat de omzet van het bedrijf in het 4e kwartaal van 2023 zelfs lager zou kunnen zijn dan in het 3e kwartaal “als de huidige niveaus van effectenleningen en vrije kredietsaldi aanhouden.” De aandelen van het bedrijf zijn te midden van het nieuws met meer dan 9% gedaald.

Ook deel van personeel is ontslagen

Afgelopen zomer ontsloeg Robinhood al zo’n 150 medewerkers. Dit kwam destijds neer op 7% van het volledige fulltime personeelsbestand van Robinhood.

De ronde van ontslagen had op zijn beurt gevolgen voor het personeel op het gebied van klantvertrouwen en -veiligheid, klantervaring en gedeelde platformdiensten, en veiligheid en productiviteit.

Warwick gaf destijds in het interne bedrijfsbericht aan dat er bezuinigingen werden doorgevoerd om ‘aan te passen aan de volumes en om de teamstructuren beter op elkaar af te stemmen’.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%