Exchange Nieuws

Robinhood geeft crypto niet op, ondanks dramatische cijfers voor Q3

Het crypto- en aandelenplatform Robinhood heeft op het gebied van crypto een dramatisch kwartaal achter de rug. Ondanks die tegenvallende cijfers, blijft het bedrijf echter ambitieus om de markt te dienen, aldus CEO Vladimir Tenev.

Tegenvallende cijfers

Op 2 november kondigde het handelsplatform de cijfers voor het derde kwartaal van 2022 aan. Het aantal actieve gebruikers voor het platform is van Q2 op Q3 met 12 procent gedaald. Verder is het volume van het platform met 24 procent gedaald en de omzet uit crypto met 12 procent gevallen. Die omzet ligt nu op 51 miljoen dollar voor het derde kwartaal van 2022.

De terugval in het aantal actieve gebruikers en handelsvolume wijt het bedrijf aan “klanten die onder volatiele omstandigheden proberen zich een weg te banen door de markt.” Ondanks dat blijft het bedrijf investeren in de crypto-industrie, inclusief het uitrollen van nieuwe cryptocurrency’s een nieuwe wallet en NFT-gerelateerde mogelijkheden op het platform.

Robinhood heeft reeds een beta van zijn op Polygon gebaseerde Web3-wallet uitgerold naar 10.000 klanten. Er staan voor nu meer dan 1 miljoen mensen op de wachtlijst. Een dag later integreerde Robinhood ook de USD Coin (USDC) van Circle, een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Wallet bijna klaar

Tijdens de persconferentie, zei CEO Vladimir Tenev dat het beursplatform van plan is om de Robinhood Wallet de komende maanden aan zijn internationale klantenbestand aan te bieden. Ook gaf hij tijdens het perspraatje aan dat het niet lang kan duren voordat je NFTs kunt bekijken en vasthouden op het platform.

Tenev zegt ook dat klanten Robinhood hebben gevraagd om meer blockchains te integreren om het aantal beschikbare munten te vergroten. Verder geeft hij aan dat Robinhood zich wil profileren als de “meest veilige en meest betrouwbare” dienstverlener in de sector.

“We hopen dat onze klanten begrijpen en waarderen dat we langzaam bewegen […] Soms betekent dat minder actie dan bij andere crypto-bedrijven, maar wij willen onze klanten en hun geld beschermen”, aldus Vladimir Tenev over de strategie van Robinhood.

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten