Robinhood Logo
Exchange

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie

De handels- en beursvennootschap Robinhood heeft op 7 december aangekondigd dat het zijn cryptodiensten lanceert voor alle in aanmerking komende klanten in de Europese Unie. Het platform stelt handelaren in staat om meer dan 25 cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Deze stap volgt op de recente lancering van de aandelenhandelsapplicatie van Robinhood in het Verenigd Koninkrijk, slechts een week geleden.

Strategische uitbreiding in de Europese cryptomarkt

Oliver McIntosh, de senior productcommunicatiemanager bij Robinhood, benadrukte dat de EU de juiste markt is om de internationale expansieplannen van Robinhood te verankeren. Hij verwelkomde ook de benadering van de EU bij het creëren van ‘s werelds eerste alomvattende regime voor crypto-activa via de markt in Crypto-Assets-regulering (MiCA). McIntosh deelde mee dat de missie van Robinhood is om financiën voor iedereen te democratiseren, en het lanceren van een crypto-product voor klanten in de EU is een belangrijke stap in die richting.

Belangrijke kenmerken van het nieuwe crypto-platform

De nieuwe crypto-app van Robinhood brengt geen handelskosten in rekening en biedt klanten de mogelijkheid om elke maand een percentage van hun handelsvolume terug te ontvangen in Bitcoin. Het platform benadrukt ook transparantie, waardoor klanten de spread kunnen bekijken, inclusief de kortingen die het bedrijf ontvangt op verkoop- en handelsorders in de app. McIntosh legde uit dat het cryptoplatform van Robinhood relaties heeft met verschillende crypto-handelsplatformen, waardoor ze concurrerende prijzen kunnen aanbieden dankzij variabele volumekortingen van die handelsplatformen.

Robinhood maakte voor het eerst zijn plannen bekend om in november de Europese markt te betreden. Deze lancering komt zes maanden nadat het bedrijf in juni de ondersteuning voor cryptohandelsdiensten in de Verenigde Staten stopzette vanwege toenemende regeldruk en juridische kwesties tegen andere cryptobedrijven.

Exchange nieuws

Bancolombia lanceert crypto-exchange Wenia en stablecoin gekoppeld aan de Colombiaanse peso
Het Crypto-drama van Tom Brady: Hard aangepakt voor steunen FTX
Nieuwe beschuldigingen tegen Binance door Nigeriaanse Autoriteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?