Robinhood
Exchange

Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama

Het lijkt erop dat er een paar lastige maanden aankomen voor het cryptocurrency- en aandelenplatform Robinhood. Een groep investeerders heeft Robinhood namelijk aangeklaagd voor marktmanipulatie in relatie tot negen meme-stocks tijdens de rally van januari 2021.

Bijdrukken van aandelen?

Als we een rapport van dinsdag van Reuters mogen geloven, dan heeft een groep aanklagers toestemming om een rechtszaak te starten vanwege het vermeende ‘bijprinten van’ aandelen. Het gaat om aandelen van GameStop, AMC en zeven andere bedrijven die niet bij naam genoemd werden. Mogelijk zitten daar ook Nokia en BlackBerry bij.

In januari 2021 schoten de koersen van verschillende assets, waaronder die van meme-coin Dogecoin, naar een all-time high nadat Redditors op het subforum r/Wallstreetbets verschillende aandelen en cryptocurrency’s een pump gaven. Robinhood schorste tijdelijk de mogelijkheid om GameStop en andere assets te kopen, waarmee het platform in een groot gevecht met de gebruikers terechtkwam.

Duizenden ontevreden gebruikers lieten als gevolg van de acties van Robinhood 1-ster reviews achter voor het platform. Het werd zelfs zo erg dat Robinhood besloot om de beursnotering in de Verenigde Staten tijdelijk uit te stellen. Inmiddels is Robinhood beursgenoteerd, maar echt succesvol is het niet. Vanaf het hoogtepunt van ongeveer 55 dollar is het inmiddels afgezakt tot 10,51 dollar per aandeel.

De ironie is groot

“Vandaag is de dag dat Robinhood stal van de armen om te geven aan de rijken”, zo schreef een willekeurige Twitteraar in januari 2021. De ironie is in deze groot, want Robin Hood is een legendarisch karakter dat volgens de verhalen stal van de rijken om te geven aan de armen. Een ethos waarmee Robinhood ook is opgericht. Robinhood is namelijk een handelsplatform waar je in principe gratis op kunt handelen.

In januari 2021 liepen de gebruikers echter tegen een stevige muur aan, die de keerzijde van het gratis handelen op harde wijze duidelijk maakte. Buiten de hangende rechtszaak om gaat het ook niet goed met Robinhood. Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal van 2022 namelijk 23 procent van het personeel moeten ontslaan. 

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?