Bitcoin

Roep om meer stimulus, is codewoord voor ‘koop Bitcoins’

Jerome Powell zegt dat het Congres moet instemmen met verdere fiscale stimuleringsmaatregelen, aangezien de Amerikaanse overheidsschuld meer dan $ 27,2 biljoen bedraagt.


‘onbewuste reclame voor BTC’

De Federal Reserve van de Verenigde Staten maakt nog steeds onbedoeld reclame voor Bitcoin, aangezien voorzitter Jerome Powell pleit voor het drukken van meer geld.

In een tweet op 6 november zei Tyler Winklevoss, mede-oprichter van exchange Gemini, dat Powells laatste toespraak deze week ‘codetaal voor het kopen van Bitcoin’ was.


Powell: Congres zou moeten instemmen met meer stimuleringsmaatregelen

Powell sprak een persconferentie toe, die volgde op de bijeenkomst van de Fed op 5 november, over de toestand van de economie en toekomstige maatregelen.

Net als voorheen herhaalde hij dat de centrale bank haar reeks instrumenten om de economie te ondersteunen nog niet had uitgeput. Deze omvatten tot dusver zware interventies op de aandelenmarkten, financiële stimuleringsmaatregelen en directe betalingen aan Amerikanen. Reuters zei:

“Ik zou alleen willen zeggen dat ik denk dat we een sterker herstel zullen hebben als we gewoon wat meer fiscale steun kunnen krijgen, als het gepast is … de omvang die het Congres passend acht,”

Bitcoin-voorstanders hebben lang gewaarschuwd voor de langetermijneffecten van kortetermijninmenging in de economie door centrale banken, vertegenwoordigd door de enorme toename van de overheidsschuld in de VS en elders in 2020.

De balans van de Fed bedroeg vrijdag $ 7,14 biljoen, bijna recordhoogtes. De Amerikaanse staatsschuld is hoger dan $ 27,2 biljoen, een cijfer dat nog nooit eerder in de geschiedenis is gezien.


“Vrijwel geen BTC meer te koop”

In wat sommigen deze week beschreven als een duidelijke demonstratie van het eenvoudige vraag en aanbod principe, bleef Bitcoin – met zijn vaste aanbod – klimmen terwijl Powell zijn toespraak hield.

De grootste cryptocurrency is sinds het begin van de week meer dan 15% gestegen en is gestegen tot niveaus die sinds eind 2017 niet meer zijn gezien.

Volgens kwantanalist PlanB en anderen is dit te verwachten, want zes maanden nadat de bloksubsidie ​​halvering het aanbod van nieuwe Bitcoins halveerde, hebben investeerders de speling opgekocht.

Deze omvatten bestaande zakelijke kopers die hun eisen hebben verhoogd, waaronder betalingsgateway Square, die zag dat 80% van de inkomsten in het derde kwartaal afkomstig was van Bitcoin.

“Er is vrijwel geen BTC meer te koop”, vatte het populaire Twitter-account girevik samen, waarbij hij opmerkte dat er grote kopersondersteuning was op exchanges op niveaus onder de $ 13.000. Verkopers hebben nog geen invloed op de markt, zelfs niet dichtbij de $ 16.000


Bitcoin nieuws

Bitcoin-ETF-uitstroom stijgt: is een koersdaling in zicht?
Crypto-analist voorspelt nog twee weken koersdalingen voor Bitcoin
BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?