Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ruim 9.000 bankrekeningen in Iran bevroren vanwege verdachte handelsactiviteiten

In totaal zijn er naar verluidt 9.219 bankrekeningen in Iran, afkomstig van 545 personen, bevroren. De rekeningen hebben gezamenlijk een waarde van ongeveer €1.9 miljard en zijn bevroren vanwege verdachte valuta- en cryptotransacties. Iran heeft ook bijna 7.000 niet-geautoriseerde crypto-miningcentra stopgezet.

Bestrijden van handel in vreemde valuta’s en crypto’s

Dit gebeurt nu als onderdeel van de Iraanse plannen om de illegale handel in vreemde valuta’s en cryptovaluta’s te bestrijden. De centrale bank van het land werkt nu samen met het Ministerie van Inlichtingen in Iran om gezamenlijk hier actie tegen te ondernemen. En dit lukt, met de bevriezing van ruim 9.000 bankrekeningen.

Volgens een verklaring van de Iraanse staatsnieuwsagentschap (IRNA) wordt beweerd dat valutawisselkantoren, banken en kredietinstellingen ‘de aan- of verkoop van deze valuta’s moeten vermijden en geen vorm van actie moeten ondernemen om ze te promoten’.

Energietekorten door Miners

Volgens de elektriciteitscentrales in Iran hebben Iraanse crypto-miners zonder hiervoor de juiste vergunningen te hebben circa 645 megawatt aan elektriciteit verbruikt. Dit resulteerde in een stroomtekort in het land.

Met de angst voor een verlammende economie als gevolg van het feit dat de valuta van het land onlangs een historisch dieptepunt bereikt heeft, is dit verbod op de handel in en het promoten van cryptocurrency vermoedelijk een schot van de regering om angstige handelaren ervan te weerhouden de valuta van het land te ontwijken in het voordeel van cryptovaluta.

Ook zou de VS wellicht een nieuw sanctiepakket opleggen, gezien het feit dat ze regelmatig met elkaar clashen. Dit laatste is echter zeer speculatief en hiermee niet bevestigt. Verwacht wordt dat in de toekomst meer bankrekeningen in Iran bevroren zullen worden vanwege verdachte crypto-activiteiten.

Regulatie nieuws

Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot
Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten