Flag of Russia (Rusland)
Regulatie

Rus opgepakt voor mogelijke crypto-steun aan Oekraïens leger

Een Russische burger is gearresteerd op verdenking van het financieren van het Oekraïense leger met cryptovaluta en wordt nu aangeklaagd wegens verraad.

FSB onderschept verdachte financiering Oekraïense strijdkrachten

Het Russische nieuwsagentschap Tass meldt dat een anonieme burger uit de regio Khabarovsk Krai, in het Verre Oosten nabij Japan, onlangs in het vizier van de Russische geheime dienst, de FSB, is gekomen. Deze burger wordt verdacht van het financieren van de Oekraïense strijdkrachten.

Een woordvoerder van het FSB Public Relations Centrum zei: “Een inwoner van het district Sovetsko-Gavansky in Khabarovsk Krai is betrapt op illegale handelingen. Hij wordt ervan beschuldigd verraad te hebben gepleegd door financiële hulp te bieden aan het Oekraïense leger, met als doel de veiligheid van Rusland in gevaar te brengen.”

De FSB stelt dat deze persoon is “gepakt” toen hij “cryptocurrency instrumenten” gebruikte voor persoonlijke financiële transacties. De woordvoerder merkte op dat de burger zijn donaties deed “via bemiddelaars in Oekraïne, door middel van een buitenlandse liefdadigheidsorganisatie”.

FSB onderzoekt financiering van Oekraïense militaire aankopen

De Federale Veiligheidsdienst (FSB) heeft aangekondigd dat de betrokken organisatie geld probeerde in te zamelen voor de “aankoop van onbemande thermische beeldcamera’s, vliegtuigen, munitie en medische uniformen voor het Oekraïense leger”.

Eerder dit jaar, in april, heeft de Russische regering nieuwe strafmaatregelen geïntroduceerd tegen personen die worden betrapt op het ondersteunen van de Oekraïense oorlogsinspanningen.

Gewoonlijk resulteert een veroordeling wegens verraad in een gevangenisstraf van 12 tot 20 jaar.

Echter, recente wijzigingen in het strafrecht stellen dat dergelijke individuen een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen.

Regulatie nieuws

SEC zet crypto-aanval voort: Robinhood het volgende slachtoffer
Digitale Valuta buitenboord gelaten in nieuwe Zuid-Koreaanse donatiewetgeving
Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC