Rusland Vlag
Stablecoin

Rusland debuteert met grensoverschrijdende betalingen in Tether

Op 7 december heeft Exved, een van de pioniers op het gebied van grensoverschrijdende betalingsplatforms in Rusland, officieel aangekondigd dat het zijn diensten beschikbaar stelt voor lokale juridische entiteiten.

Het platform, dat zichzelf omschrijft als een “digitaal zoeksysteem voor tegenpartijen,” zal Russische importeurs en exporteurs in staat stellen internationale nederzettingen in cryptocurrency te verwerken als onderdeel van hun business-to-business-oplossing.

Faciliteren van grensoverschrijdende transacties met cryptocurrency

Exved maakt specifiek gebruik van de Tether stablecoin, naast de offshore roebel en de Amerikaanse dollar, om grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken. Het platform benadrukte dat het uitsluitend samenwerkt met juridische entiteiten die voldoen aan maatregelen ter bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Het primaire doel van het project is om Russische juridische entiteiten te ondersteunen bij het uitvoeren van grensoverschrijdende betalingen zonder tussenpersonen en tegen minimale markttarieven.

Goedkeuring door Russische financiële autoriteiten

Bij de lancering waren grote industriële partners betrokken, waaronder InDeFi Bank, die in 2022 het gedecentraliseerde crypto-roebelproject heeft gelanceerd. Sergey Mendeleev, mede-oprichter en CEO van InDeFi Smart Bank, verklaarde dat de interne mechanismen van Exved zijn getest en goedgekeurd door de Bank of Russia en de Federal Financial Monitoring Service van de Russische Federatie. Hij benadrukte dat het project een particulier initiatief is en bedoeld is om lagere transactiekosten te bieden, terwijl het specifieke mechanismen aanbiedt voor het implementeren van betalingsverzoeken. Mendelejev merkte op dat het platform Russische ondernemingen de mogelijkheid biedt om 2 à 3 procent te betalen in plaats van de gebruikelijke 6 à 7 procent.

De lancering van Exved volgt op de overeenkomst die in september 2022 werd bereikt tussen de Russische centrale bank en het ministerie van Financiën, waarmee grensoverschrijdende afwikkelingen in cryptocurrencies mogelijk werden gemaakt.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC