Rusland Bitcoin (BTC)
Exchange

Rusland van plan om nationale crypto-exchange te lanceren

Naar verluidt werken wetgevers uit Rusland aan amendementen met als doel om een nationale Russische crypto-exchange te lanceren. Naar verluidt wordt deze inspanning ondersteund door zowel het Ministerie van Financiën als de Centrale Bank van het land. Beide partijen hebben een lange geschiedenis van onenigheid over cryptoregulering in het land.

Bestaan van crypto’s ontkennen heeft geen zin

Inmiddels zouden diverse leden van de lagere kamer van het Russische parlement, de Doema, met marktpartijen gesproken hebben over wijzigingen in de bestaande cryptocurrency-wetgeving van het land. De wijzigingen, die een wettelijk kader voor een nationale uitwisseling zouden vastleggen, zullen eerst aan de centrale bank worden voorgelegd.

Inmiddels ziet het land naar verluidt in dat het geen zin meer heeft om het bestaan van cryptocurrencies te ontkennen. Het huidige probleem in het land is dat ze er een aanzienlijke stroom van cryptocurrencies in het land circuleren buiten de staatsregulering om. Het land mist hierdoor potentieel miljarden aan belastingen.

Eerder dit jaar werd bekend dat Rusland een nationale crypto-exchange zou kunnen lanceren als onderdeel van de Moscow Exchange. In september heeft de Moscow Exchange namens de centrale bank een wetsvoorstel opgesteld om handel in digitale financiële activa mogelijk te maken. Het moet echter in de praktijk nog blijken dat dit daadwerkelijk gebeurt, maar het zou een mogelijkheid zijn.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?