Bitcoin minen
Blockchain

Rusland wordt ‘s werelds op een na grootste crypto miner

Dit jaar is Rusland de op één na grootste speler geworden op het gebied van cryptocurrency-mining, zo meldde het Russische nieuwsplatform ‘Kommersant-business‘ op vrijdag. Dit blijkt volgens het nieuwsplatform uit gegevens van de grootste Bitcoin miner uit Rusland, genaamd Bitriver.

China komt niet in top 10 voor

Rusland heeft voor het eerst de tweede plaats ingenomen op de ranglijst van grootste cryptocurrency-mininglanden, een positie die voorheen werd bezet door Kazachstan.

Volgens Kommersant, die Bitriver als bron aanhaalt, daalde Kazachstan naar de negende plaats nadat het land in 2022 beperkingen invoerde op cryptomining-activiteiten. Opmerkelijk is dat China, dat in 2021 een verbod op crypto mining instelde, niet eens in de top 10 van Bitriver voorkomt.

Rusland gebruikt crypto om sancties te omzeilen

In Rusland is het gebruik van Bitcoin aan banden gelegd vanwege strenge wetgeving met betrekking tot cryptocurrencies, waaronder de door president Vladimir Poetin in 2020 geïntroduceerde wet op digitale financiële activa. Deze wet legaliseerde cryptocurrencies, maar verbood het gebruik ervan voor betalingen van goederen en diensten.

Desondanks worden cryptocurrencies geassocieerd met Russische pogingen om sancties te omzeilen. In februari plaatsten de Verenigde Staten een bitcoin- en ether-adres op de zwarte lijst, omdat ze vermoedelijk betrokken waren bij de internationale verkoop van Russische defensieapparatuur.

Als onderdeel van de achtste sanctieronde die vorig jaar werd ingevoerd, heeft de Europese Unie een algeheel verbod ingesteld op het uitvoeren van cryptocurrency-transacties met Russische staatsburgers en personen die in Rusland wonen.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken