Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Russische functionaris roept op om Bitcoin mining zo snel mogelijk te legaliseren

De Russische vice-minister van Energie, genaamd Evgeny Grabchak, heeft voorgesteld het juridische vacuüm rond cryptomining in het land op te heffen en duidelijke regelgeving in te voeren. Deze verklaring zet de recente steun voor de crypto-industrie onder de regeringsfunctionarissen voort.


“Er moet duidelijke regelgeving komen voor het minen van crypto”

Tijdens de eerste nationale conferentie van legale crypto-miners in Irkoetsk op zaterdag, riep Grabchak op om het regelgevingskader voor de sector zo snel mogelijk in te voeren:

“Het juridische vacuüm maakt het moeilijk om dit gebied te reguleren en duidelijke spelregels vast te stellen. Dit juridische vacuüm moet zo snel mogelijk opgelost worden. Als we op de een of andere manier met deze activiteit willen overweg kunnen, en we hebben geen andere opties in de huidige realiteit moeten we wettelijke regelgeving invoeren en het concept van mining toevoegen aan het regelgevingskader”.

De onderminister suggereerde ook dat het verstandiger zou zijn om de regionale autoriteiten, en niet hun federale tegenhangers, de locaties en de eventuele energiequota voor crypto mining te laten bepalen.

“Misschien moet het worden gesynchroniseerd met de ontwikkelingsstrategieën van de regio’s en de plannen van andere industriële sectoren”, voegde hij eraan toe.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Rusland staat steeds positiever tegenover crypto

De uitspraken van Grabchak komen niet geheel onverwacht. Rusland lijkt namelijk steeds positiever tegenover cryptocurrencies te staan. Eerder, op 21 maart, heeft vicepremier Aleksandr Novak ook verklaard dat “het redelijk zou zijn” om crypto mining te legaliseren.

In maart riep een lagere kamer van de werkgroep van het Parlement op tot de “duidelijke regulering van de digitale activa-industrie” als de meest effectieve aanpak om de risico’s die gepaard gaan met de acceptatie van crypto in het land te verminderen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten