Hack Nieuws

Hack Nieuws

Ryanair CEO: Ik zal nooit 1 cent in Bitcoin investeren

Micheal O’Leary, de CEO van de grote vliegtuigmaatschappij Ryanair, is geen groot fan van de Bitcoin. In een gesprek met The Times vergeleek O’Leary Bitcoin met oplichting en adviseerde investeerders om het te vermijden.


“Vermijd de Bitcoin”

“Ik heb nooit een cent in Bitcoin geïnvesteerd en zou dat ook nooit doen. Bitcoin staat voor mij gelijk staat aan een Ponzi-schema. Ik zou iedereen met een greintje gezond verstand sterk aanraden om dit valse verhaal te negeren en Bitcoin als te vermijden. “

O’Leary verwees naar een crypto-zwendel genaamd ‘Bitcoin Lifestyle’, die beweerde zijn goedkeuring te hebben in een promotiecampagne.

Een nep nieuwsartikel beweerde dat O’Leary in een interview bij de Late Late Show het publiek en de gastheer Ryan Tubridy schokte door te laten zien hoeveel geld hij verdiende met het investeren in Bitcoin via een ‘vage website’.

Volgens de campagne van de oplichters was het voldoende om de National Ireland Bank ertoe te brengen de show te bellen en te proberen te voorkomen dat het werd uitgezonden. Echter, de National Ireland Bank bestaat helemaal niet en ook O’Leary heeft deze uitspraken nooit gedaan.

Het gebruik van het imago van rijke en beroemde mensen om oplichting met cryptocurrency te promoten is een veel voorkomende tactiek om aan geloofwaardigheid te winnen bij potentiële investeerders. Begin april claimde een Bitcoin-oplichtingswebsite de betrokkenheid van prins Harry en Meghan Markle.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten