Nieuws, Trending

‘S Werelds grootste diamantproducent sluit zich aan bij blockchain-pilot

‘s Werelds grootste diamantproducent is begonnen met het uittesten van een blockchain-platform om assets te traceren. Ook het op één-na grootste diamantproducent doet hieraan mee. 

Tracr

Alrosa, zoals het op één-na grootste diamantproducent ter wereld heet, heeft aangekondigd dat het mee gaat doen met het Tracr-pilotprogramma. Samen met De Beers gaan zij dit pilotprogramma uitproberen waarmee zij de edelstenen van hun oorspronkelijke productie tot hun uiteindelijke winkellocatie kunnen volgen. Het persbericht vermeld dat Tracr erop is gericht om consumenten vertrouwen te geven dat geregistreerde diamanten natuurlijk en conflictvrij zijn.

Sleutel om de markt verder te ontwikkelen

De CEO van Alrosa, Sergej Inanov, zei dat traceerbaarheid de sleutel is tot een verdere ontwikkeling in de markt van diamanten. Hier heeft zij het volgende aan toegevoegd: “Deze extra transparantie en zekerheid helpt om het vertrouwen van de consument te vergroten en kloven in informatie te dichten, waardoor mensen kunnen genieten van het product zonder enige twijfel over ethische kwesties of niet-openbaar gemaakte kunststoffen.”

Aanzienlijke voordelen

Ook de CEO van De Beers, Bruce Cleaver, merkte op dat het aantal diamanten dat gevolgd wordt erg gunstig is voor deze sector door het volgende te zeggen: “Een kritiek niveau van productie op het platform zal aanzienlijke voordelen opleveren voor consumenten en deelnemers aan de diamantindustrie.” De Beers heeft aangekondigd aan dat het vorig jaar voor het eerst op zoek ging naar proef waarbij de blockchain wordt gebruikt voor het traceren van diamanten. Cleaver schreef destijds dat de technologie een “zeer veilig digitaal register” zou bieden om informatie over de stenen op te kunnen slaan.