Nieuws, Trending

Salesforce wint anti-spam blockchainpatent

Het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce heeft een patent gewonnen die een systeem beschrijft wat spam-e-mails kan detecteren met behulp van blockchain-technologie. Dit blijkt uit de octrooiaanvraag die is gepubliceerd.

Salesforce

Salesforce, biedt een cloud-gebaseerd mailingplatform aan en heeft een oplossing gepatenteerd waarmee kan worden vastgesteld of een eerste e-mail tijdens het verzenden gewijzigd is. Hiernaast kan het blockchain-gestuurde programma de bestaande filters helpen om nog beter te maken. Deze filters kunnen niet altijd een onderscheid maken tussen spam en reguliere e-mails, zoals promotie-brieven.

Hoe werkt het?

Eerst zal de eerste server die alle e-mailberichten verstuurd een geselecteerde component van het huidige bericht opnemen in een blok om de authenticiteit van het bericht te verzekeren. Deze is nodig om goedkeuring van andere knooppunten te kunnen krijgen. Wanneer de tweede server vervolgens het bericht ontvangt, wordt de blockchain-record gecontroleerd die na zal gaan of de gegevens zijn vervangen. Als de 2 berichten overeenkomen, wordt de e-mail gemarkeerd als gewenst. Als de berichten niet overeenkomen, en dus zijn gewijzigd in de inhoud,  gaat de e-mail naar de map ‘Spam’.

Blockchain kan veel meer

Volgens Salesforce kan de blockchain veel meer problemen oplossen dan alleen deze specifiek op het mailplatform gerelateerde oplossing. Zo zou de blockchain bijvoorbeeld kunnen helpen bij het controleren van de echtheid van medische dossiers, transcripties van onderwijsbestanden, akten, eigendomsrechten en juridische documenten.