Newsbit

Bitcoin atm, Bitcoin geldautomaat

Salvadoranen verkopen steeds meer dollars om Bitcoin te kopen

Bitcoin atm, Bitcoin geldautomaat

De acceptatie van Bitcoin in El Salvador wint aan kracht tijdens de aanhoudende bull run. Steeds meer burgers beginnen dan ook hun Amerikaanse dollars in te wisselen voor Bitcoins.


Steeds meer Salvadoranen zetten geld om in Bitcoin

President Nayib Bukele deelde deze nieuwe ontwikkeling op Twitter op basis van de gegevens die zijn verkregen van de interne Chivo wallet. President Bukele zei:

“Mensen wisselen veel meer Amerikaanse dollars in om Bitcoin te kopen dan andersom.”

Hij drong er ook bij de media op aan om de bovenstaande informatie onafhankelijk te bevestigen door de geldautomaten te bezoeken.

Dat steeds meer mensen hun dollars verkopen om Bitcoin te kopen in het land weerspiegelt een verandering in het sentiment. Aanvankelijk stuitte de BTC-stap namelijk om veel weerstand bij het grote publiek.


De Bitcoin wordt steeds meer geaccepteerd door de inwoners

Dat steeds meer inwoners de digitale valuta gebruiken is niet zo gek. De Salvadoraanse overheid biedt namelijk verschillende subsidies voor het gebruik van Bitcoin, zoals brandstofsubsidies en belastingvrijstellingen.

El Salvador heeft meer dan 200 geldautomaten geïnstalleerd nadat Bitcoin als wettig betaalmiddel was aangenomen, waardoor het het op twee na grootste netwerk van cryptogeldautomaten is na de Verenigde Staten en Canada.

Onlangs heeft de Salvadoraanse regering aangekondigd een dierenziekenhuis van $4 miljoen te bouwen met behulp van de winst die is behaald door de Bitcoin prijsstijging. Volgens president Bukele zal het dierenziekenhuis vier operatiekamers, vier spoedeisende hulpklinieken, 19 kantoren en een revalidatiecentrum huisvesten.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top