Bitcoin Nieuws

Salvadoranen verkopen steeds meer dollars om Bitcoin te kopen

De acceptatie van Bitcoin in El Salvador wint aan kracht tijdens de aanhoudende bull run. Steeds meer burgers beginnen dan ook hun Amerikaanse dollars in te wisselen voor Bitcoins.


Steeds meer Salvadoranen zetten geld om in Bitcoin

President Nayib Bukele deelde deze nieuwe ontwikkeling op Twitter op basis van de gegevens die zijn verkregen van de interne Chivo wallet. President Bukele zei:

“Mensen wisselen veel meer Amerikaanse dollars in om Bitcoin te kopen dan andersom.”

Hij drong er ook bij de media op aan om de bovenstaande informatie onafhankelijk te bevestigen door de geldautomaten te bezoeken.

Dat steeds meer mensen hun dollars verkopen om Bitcoin te kopen in het land weerspiegelt een verandering in het sentiment. Aanvankelijk stuitte de BTC-stap namelijk om veel weerstand bij het grote publiek.


De Bitcoin wordt steeds meer geaccepteerd door de inwoners

Dat steeds meer inwoners de digitale valuta gebruiken is niet zo gek. De Salvadoraanse overheid biedt namelijk verschillende subsidies voor het gebruik van Bitcoin, zoals brandstofsubsidies en belastingvrijstellingen.

El Salvador heeft meer dan 200 geldautomaten geïnstalleerd nadat Bitcoin als wettig betaalmiddel was aangenomen, waardoor het het op twee na grootste netwerk van cryptogeldautomaten is na de Verenigde Staten en Canada.

Onlangs heeft de Salvadoraanse regering aangekondigd een dierenziekenhuis van $4 miljoen te bouwen met behulp van de winst die is behaald door de Bitcoin prijsstijging. Volgens president Bukele zal het dierenziekenhuis vier operatiekamers, vier spoedeisende hulpklinieken, 19 kantoren en een revalidatiecentrum huisvesten.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten