Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Sam Bankman-Fried: “Bitcoin heeft geen toekomst als betaalnetwerk”

Sam Bankman-Fried, de oprichter en CEO van crypto exchage FTX gelooft dat Bitcoin geen toekomst heeft als betaalnetwerk. Volgens een rapport van maandag van de Financial Times is Bankman-Fried ervan overtuigd dat de grootste cryptocurrency ter wereld nog altijd enorm inefficiënt is en grote problemen vormt voor het klimaat. Volgens de oprichter van FTX is het Proof-of-Work consensus mechanisme van Bitcoin de grootste beperking.

Sam Bankman-Fried vergeet het Lightning Netwerk?

Landen als El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek hebben Bitcoin al wettig betaalmiddel gemaakt om transacties met Bitcoin populairder te maken. In El Salvador blijft het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel echter schaars, ondanks dat het land probeert de infrastructuur hiervoor te verbeteren.

Bankman-Fried lijkt zich met zijn commentaar vooral op de basisblockchain van Bitcoin te richten. Wat hij later ook bevestigd in een bericht waarin hij schrijft dat Bitcoin kan schalen via het Lightning Netwerk en zogenaamde ‘tweede-laag’ technologieën. Verder geeft de CEO van FTX aan dat de klimaatafdruk van Bitcoin momenteel niet in orde is.

Om dat te bevechten heeft FTX al projecten gelanceerd waarmee ze proberen te minen met zonne-energie. Een manier van mining die steeds populairder wordt binnen de Bitcoin mining industrie. Op bepaalde plekken heeft Bitcoin het lastig in de politiek vanwege het verhaal dat mining slecht voor het klimaat is.

Bitcoin en klimaatvervuiling

Volgens Bankman-Fried moet Bitcoin overgaan op Proof-of-Stake wil het kunnen functioneren als een valuta. De miljardair ziet dit als de enige manier voor Bitcoin om minder vervuilend te worden en massaal als valuta ingezet te kunnen worden. Daarbij gaat hij echter heen om het feit dat Bitcoin mining steeds meer met duurzame energie plaatsvindt. Het interessante is namelijk dat duurzame energie, denk hierbij aan wind- en zonne-energie, niet regelmatig is.

Dat wil zeggen dat op bepaalde momenten teveel energie wordt gewonnen die producenten niet aan het net kwijt kunnen. Op dit moment gaat die energie grotendeels verloren, maar steeds vaker kunnen producenten het aan Bitcoin miners verkopen. Zo kunnen ze voor zichzelf een bodemprijs garanderen en wordt de productie van duurzame energie winstgevender. Verder zijn er nog talloze argumenten voor Bitcoin in het kader van klimaatverandering. Het is een complexe discussie die je enkel kunt voeren als je het totale plaatje ziet. Bankman-Fried doet dat duidelijk niet of hij heeft een dubbel agenda.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten