Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Sam Bankman-Fried: “Crypto Winter komt langzaam ten einde”

De economische crisis in de cryptowereld loopt langzaam op zijn einde, aldus FTX oprichter en CEO Sam Bankman-Fried. In een interview met Axios Pro op donderdag zei Bankman-Fried dat hij niet langer overspoeld wordt door belletjes van geplaagde cryptobedrijven. “Het langverwachte herstel kan heel snel plaatsvinden”, aldus Bankman-Fried.

Bereid om te verliezen

Sam Bankman-Fried is bereid om met zijn FTX een klein beetje kapitaal te verliezen in zijn rol als laatste redmiddel voor geplaagde cryptobedrijven. Hierbij noemt hij onder andere een lening van 500 miljoen dollar aan Voyager Digital, waarvan 70 miljoen dollar ondergeschikt is aan de assets van gebruikers.

Ondanks alle problemen verwacht Bankman-Fried dat zijn FTX dit jaar ieder kwartaal met winst afsluit. De winsten van FTX lopen “grofweg in lijn met die van het afgelopen jaar” en daarbij heeft het bedrijf de afgelopen maanden flink aan marktaandeel gewonnen.

FTX heeft momenteel nog geen Bitcoin op de balans staan, maar Bankman-Fried geeft aan dit te overwegen zodra de munt richting de 15.000 dollar gaat. Met zijn voorspelling dat de winterperiode bijna voorbij is, lijkt FTX de kans om tegen die koersen in te kopen echter niet meer te krijgen.

FTX heeft grote plannen

Het FTX van de grote Bankman-Fried heeft in de afgelopen maanden niet stilgezeten. Naast het aanbieden van handel in cryptocurrency’s, gaat het nu namelijk ook starten met de handel in aandelen. Zo tovert FTX zich langzaam om van een crypto-exchange tot een bedrijf dat in de breedste zin actief is op het financiële wereldtoneel.

Wat momenteel volgens Bankman-Fried het belangrijkste is voor de crypto-industrie is duidelijke wetgeving. Dat zou bedrijven die aan de infrastructuur bouwen meer zekerheid geven en consumenten en institutionele beleggers meer comfortabel maken om te investeren. “Ik ben heel enthousiast over de wetsvoorstellen die we hebben gezien. […] Ik denk dat die ons ver gaan brengen”, aldus Bankman-Fried over de lopende voorstellen in de Verenigde Staten.

Exchange nieuws

Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing
Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit
CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten