sam-bankman-fried
Hack

Sam Bankman-Fried dient beroep in tegen gevangenisstraf van 25 jaar

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord. Tegen het einde van 2022 werd duidelijk dat de crypto-exchange FTX, onder leiding van Sam Bankman-Fried (SBF), klantengelden op onrechtmatige wijze had gebruikt. De beweerde financiële balans van het bedrijf klopte niet, en al snel stortte FTX in als een kaartenhuis.

Meer dan een jaar later, in november 2023, werd SBF schuldig bevonden aan alle zeven criminele aanklachten. Het advocatenteam van de Amerikaanse zakenman was het hier niet mee eens en ging daarom in beroep.

Op 28 maart 2024 veroordeelde rechter Lewis Kaplan SBF tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan de zes en een half jaar die zijn verdediging had aanbevolen, maar korter dan de 40 tot 50 jaar die de aanklagers hadden geëist. Desondanks meent het verdedigingsteam dat er ruimte is voor verdere vermindering van de straf.

Tijdens de veroordeling wees rechter Kaplan op het risico dat SBF “in de toekomst opnieuw iets verkeerds zou kunnen doen”. Hij benadrukte ook dat de oprichter van FTX geen berouw heeft getoond voor zijn daden. Naast de gevangenisstraf beval de rechter ook de inbeslagname van $11 miljard vanwege de grootschalige fraude bij zowel zijn crypto-exchange als het zusterhedgefonds, Alameda Research.

Beroep wordt binnen 2 weken beslist

Het beroep tegen het vonnis van Sam Bankman-Fried is ingediend bij het Second Circuit Court of Appeals in Manhattan door Alexandra Shapiro, hoofd van SBF’s verdedigingsteam. Een panel van drie rechters zal binnen de komende twee weken beslissen of het oordeel van districtsrechter Lewis Kaplan moet worden herzien.

Indien het beroep wordt toegewezen, kan dit het proces aanzienlijk verlengen, mogelijk met enkele jaren, terwijl er naar een definitieve uitspraak wordt gezocht. Het verdedigingsteam streeft naar een vermindering van de gevangenisstraf van SBF. Echter, veel juridische experts zijn van mening dat het uitdagend zal zijn om het Second Circuit te overtuigen de beslissing van de lagere rechtbank te herzien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Hack nieuws

Intercontinental Exchange betaalt boete van $10 miljoen voor het niet melden van cyberinbraak
Amerikaanse justitie rolt Dark web marktplaats van 100 miljoen dollar op
Hacker van Kronos Research-exploit verplaatst $2,6 miljoen aan Ether naar Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?