police-car
Regulatie

Sam Bankman-Fried mogelijk overgebracht naar federale gevangenis in Californië

Ambtenaren zijn naar verluidt begonnen met de voorbereidingen om voormalig FTX-CEO Sam “SBF” Bankman-Fried over te brengen van New York naar een federale faciliteit in Californië, dicht bij het huis van zijn ouders.

SBF zit momenteel vast in Brooklyn

Volgens een rapport van de Wall Street Journal zou Bankman-Fried het grootste deel van zijn straf kunnen uitzitten bij de Federal Correctional Institution in Mendota. Dit gebeurt ondanks verzoeken van zijn advocaten om tijdens zijn hoger beroep in de omgeving van New York te blijven. In maart veroordeelde een federale rechter SBF tot 25 jaar gevangenisstraf na zijn veroordeling wegens zeven misdrijven.

Bankman-Fried zit vast in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn sinds een rechter in augustus 2023 zijn borgtocht introk. Na zijn hoorzitting over de veroordeling verzocht de voormalige CEO van FTX om in de gevangenis van Brooklyn te mogen blijven om “de toegang tot zijn raadsman in hoger beroep te vergemakkelijken” als onderdeel van zijn oproep om in beroep te gaan tegen zijn veroordeling en straf.

Als Bankman-Fried zou worden overgebracht naar FCI Mendota, zou hij ongeveer 200 kilometer verwijderd zijn van het huis van zijn ouders in Californië. De faciliteit herbergt momenteel 931 gevangenen, volgens de website van het Federaal Bureau voor Gevangenissen.

Eerste persoon van FTX die gevangenisstraf kreeg

SBF was de eerste persoon die gevangenisstraf kreeg vanwege zijn rol bij het oplichten van klanten tijdens de ondergang van FTX en Alameda Research. Zijn medewerkers – Ryan Salame, Caroline Ellison, Gary Wang en Nishad Singh – hebben allemaal schuld bekend en zullen naar verwachting binnenkort worden veroordeeld. De hoorzitting over de veroordeling van Salame is gepland voor 28 mei.

Ondanks veel speculatie online is het twijfelachtig of Bankman-Fried en voormalig Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao in dezelfde faciliteit zullen worden gehuisvest. Na Zhao’s schuldig pleidooi veroordeelde een rechter de voormalige CEO tot vier maanden gevangenisstraf, die hij moest uitzitten in Washington of Oregon. Er was op het moment van publicatie nog geen besluit genomen over zijn rapportagedatum.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken