sam-bankman-fried
Exchange

Sam Bankman-Fried ontkent dat hij de fondsen van Alameda Research controleert

Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalig CEO van FTX, ontkent dat hij de wallets van Alameda Research controleert. Daags nadat hij met een borgtocht van 250 miljoen dollar op vrije voeten kwam, begonnen er ineens fondsen te bewegen bij Alameda Research. Het ging in totaal om een bedrag van 1,7 miljoen dollar.

“Ik was het niet”

Om aan alle geruchten een einde te maken, besloot Bankman-Fried zijn volgers op Twitter te vertellen dat hij niet degene achter deze bewegingen is. “Geen van deze transacties ben ik. Het is voor mij niet eens mogelijk om deze fondsen te bewegen, want ik heb geen toegang meer”, zo laat Bankman-Fried weten via Twitter.

Niet iedereen gelooft de woorden van Bankman-Fried nog. Cobie, een influencer met ruim 750.000 volgers, vraagt zich af waarom een adres dat Bankman-Fried zelf identificeerde als één van zijn wallets ook fondsen in beweging brengt.

Hierop is te zien dat Bankman-Fried drie dagen en 7 uur geleden een transactie ter waarde van ongeveer 795 dollar verstuurde. Dat valt echter in het niet bij de 1,7 miljoen dollar die vanuit de wallets van Alameda Research werd verplaatst.

Niet te controleren

Uiteindelijk is het lastig om te controleren wie de handtekening onder de transacties heeft gezet en wie de controle heeft over de wallets waar dat kapitaal nu staat. In principe heeft Bankman-Fried vaker op Twitter gelogen over zijn acties, dus waarom we deze uitspraak dan wel moeten vertrouwen is lastig te zeggen.

Op 29 december rapporteerde BowTiedIguana over een serie van transacties die gelinkt zijn aan Bankman-Fried. Op basis van de transacties komt BowTiedIguana tot de conclusie dat Bankman-Fried er mogelijk in geslaagd is om 684.000 dollar aan crypto om te wisselen voor dollars via een crypto exchange op de Seychellen. Opvallende ontwikkelingen waar we op dit moment helaas niet meer over kunnen zeggen dan het bovenstaande.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?