Sam Bankman Fried (SBF)
Exchange

Sam Bankman-Fried over de mogelijkheid voor FTX om Celsius over te nemen

De oprichter en CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, staat de afgelopen maanden continu in de headlines met potentiële overnames van andere crypto-bedrijven. Nu gaan er geruchten dat FTX US het geplaagde Celsius wil overnemen. Via Twitter legt Bankman-Fried uit hoe ze dat bij FTX willen aanvliegen.

Simon Dixon maakt zich zorgen

Afgelopen week nam FTX al voor 1,3 miljard dollar de assets van het gevallen Voyager Digital over en nu lijkt Celsius aan de beurt. Niet iedereen wordt meteen enthousiast van dat idee. Simon Dixon van Bank To The Future heeft bijvoorbeeld het idee dat FTX dit alleen maar doet om goedkoop assets op te kopen. Met als ultieme gevolg dat de gebruikers van Celsius weinig overhouden aan een dergelijke deal.

“Hoe denk je dat Sam Bankman-Fried dit aan zijn investeerders verkoopt? ‘Ik ben bezig om voor miljarden dollars aan assets te kopen voor een fractie van de prijs. Wil je meedoen?’ Het zijn ONZE assets”, aldus een geagiteerde Simon Dixon. In datzelfde bericht spreek Dixon over “de assets die Mashinsky (voormalig CEO Celsius) van ons heeft gestolen.”

Sam Bankman-Fried reageert

Het duurde niet lang voordat Sam Bankman-Fried op het ietwat boze bericht van Simon Dixon reageerde. Volgens Bankman-Fried is er helemaal geen sprake van een oneerlijk bod en probeert FTX zeker niet tegen een schijntje de assets van Celsius over te nemen. Als we de woorden van Bankman-Fried mogen geloven, dan is dat ook zeker niet wat ze geprobeerd hebben met de assets van Voyager Digital.

“Het doel is niet om geld te verdienen door de assets tegen een fractie van de marktwaarde over te nemen, het doel is om 1 dollar te betalen om 1 dollar aan assets te kopen, zodat die dollar terug kan naar de gebruikers. Als wij bezig zouden zijn om Celsius over te nemen, dan zou het strijdplan hetzelfde zijn”, aldus een duidelijke Bankman-Fried.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving