sam-bankman-fried
Hack

Sam Bankman-Fried wilde president van Amerika worden

Volgens geruchten overwoog Sam Bankman-Fried, ex-CEO van FTX, om zich kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Er werd gesuggereerd dat hij zelfs miljarden zou hebben aangeboden aan Donald Trump om zich terug te trekken uit de race. Deze informatie kwam aan het licht tijdens het strafproces van Bankman-Fried, gedeeld door zijn voormalige zakenpartner en vriendin, Caroline Ellison.

Het is nog steeds belangrijk om te benadrukken dat dit geruchten zijn en niet als feiten moeten worden aangenomen zonder betrouwbaar bewijs.

Onder het vergrootglas van het gerecht

Op 10 oktober verscheen Ellison als getuige voor de rechtbank in het strafproces tegen Sam Bankman-Fried (ook bekend als SBF). Ze bekende fraude te hebben gepleegd tijdens haar tijd bij Alameda Research onder zijn leiding. Ellison beweerde dat SBF systemen had opgezet die resulteerden in het verdwijnen van ongeveer $14 miljard van de beurs. Deze beschuldigingen deed ze tijdens haar getuigenis op de vijfde dag van het proces, als onderdeel van een overeenkomst met de aanklagers.

Daarnaast, volgens geruchten, onthulde Ellison dat Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, aspiraties had om in de toekomst president van de Verenigde Staten te worden. Interessant is dat, ondanks het einde van hun persoonlijke relatie, beiden tot november 2022 samen bleven werken, waarbij Ellison en Bankman-Fried leidinggevende rollen hadden bij respectievelijk Alameda Research en FTX.

Meer onthullingen door Ellison

Tussen 2020 en 2022 stelden FTX-gebruikers, volgens Ellison, een bedrag van tussen de $10 en $20 miljard beschikbaar aan Alameda. Dit vermogen werd aangewend voor zaken als “leningen, investeringen en conversies van stablecoins.” Wat opmerkelijk was, is dat FTX dit financiële kanaal niet publiekelijk kenbaar maakte aan haar investeerders of accountants.

Op aansturen van Sam Bankman-Fried (SBF) kocht de voormalige CEO van Alameda Research FTX Tokens (FTT) terug van cryptobeurs Binance. Dit gebeurde via de eerder genoemde kredietlijn en was bedoeld om eventuele complicaties met Binance te omzeilen. Bovendien vermeldde Ellison de inzet van leningen van Genesis als financieringsmethode in het jaar 2021.

Ze gaf toe zich onvoldoende gekwalificeerd te voelen voor haar positie als CEO van Alameda. Dit gevoel werd versterkt door het feit dat SBF haar had aangespoord deze rol op zich te nemen. Bij hem legde ze verantwoording af en hij bezat tevens de autoriteit haar te ontslaan.

Ellison lichtte ook toe over SBF’s risicovolle karakter. Ze schilderde hem af als iemand die bereid was hoge inzetten te plaatsen, zelfs als dit catastrofale uitkomsten kon hebben. Zo zou hij, naar haar zeggen, een munt opgooien met het risico de wereld te “vernietigen”, indien een overwinning de potentie had de wereld tweemaal te verbeteren.

Ellison en Wang in het midden van FTX’s juridische strijd

Ellison maakte bekend dat haar jaarsalaris in 2021 $200.000 bedroeg, aangevuld met een aanzienlijke bonus van $20 miljoen. Daarnaast bekende Gary Wang, mede-oprichter en voormalige Chief Technology Officer (CTO) van FTX, samen met Ellison en Nishad Singh, de voormalige engineering director van FTX, betrokken te zijn geweest bij criminele activiteiten.

Tot het moment van publicatie hadden de advocaten van Bankman-Fried nog geen kruisverhoor met Ellison gehouden. Het lijkt erop dat de verdedigingsstrategie van Bankman-Fried erop gericht is een deel van de verantwoordelijkheid voor de problemen bij FTX van SBF naar Ellison te verschuiven. Ze suggereren dat Ellison de fondsen van de beurs naar eigen goeddunken heeft gebruikt.

Hack nieuws

Cryptocurrency-Industrie beleeft rampzalige maand: $363 Miljoen gestolen in November 2023
Kronos Research is in onderhandeling met hacker na grootschalige inbreuk
HTX herstelt succesvol na Exploit van $30 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen