Sam Bankman Fried (SBF)
Exchange

Sam Bankman-Fried zou mogelijk de borgtocht kunnen laten intrekken

Een Amerikaanse federale rechter heeft verklaard dat er “waarschijnlijke reden” is om aan te nemen dat Sam Bankman-Fried (SBF), voormalig CEO van FTX, betrokken zou kunnen zijn geweest bij een poging tot getuigenbeïnvloeding. Als gevolg hiervan overweegt Bankman-Fried naar verluidt mogelijk om zijn borgtocht in te trekken.

Mogelijk tot oktober naar gevangenis

Volgens verschillende verslagen heeft rechter Lewis Kaplan tijdens een hoorzitting op 16 februari over de voorwaarden van de borgtocht van Bankman-Fried verklaard dat er “waarschijnlijke reden was om aan te nemen dat hij tijdens zijn vrijlating een federaal misdrijf heeft begaan of heeft geprobeerd te plegen, namelijk geknoei met getuigen”.

Kaplan suggereerde dat dit tot gevolg zou kunnen hebben dat de oprichter van FTX mogelijk tot zijn proces in oktober naar de gevangenis wordt gestuurd. Hij merkte echter op dat de hoorzitting van 16 februari niet bedoeld was om de borgtocht in te trekken, maar voegde eraan toe dat dit “misschien wel zou kunnen gebeuren”. Kaplan zei het volgende:

Waarom wordt mij gevraagd hem los te laten in deze tuin van elektronische apparaten?

Apparaatgebruik verder inperken

Het mogelijke geknoei met getuigen is dan ook geen handig idee voor Bankman-Fried in zijn huidige omstandigheden, sinds hij momenteel nog op borgtocht vrij is.

Op 15 februari verzochten openbare aanklagers aan rechter Kaplan om het apparaatgebruik van Bankman-Fried verder te beperken tot slechts één gecontroleerde computer en mobiele telefoon, vanwege zijn recente apparaatgebruik dat aanleiding gaf tot bezorgdheid.

De aanklagers probeerden zijn gebruik van apparaten verder te beperken en te controleren, “met enkele beperkte uitzonderingen”. Tijdens de hoorzitting merkte rechter Kaplan op dat het naïef zou zijn om te denken dat deze beperkingen hem zouden kunnen weerhouden om het internet te gebruiken, aangezien Bankman-Fried bij zijn beide ouders woont, die beide laptops en mobiele telefoons hebben.

Officier van justitie Nicholas Roos was het daar schijnbaar mee eens, suggererend dat er misschien geen “geweldige oplossing” is, wat Kaplan ertoe bracht te suggereren dat het intrekken van de borgtocht van Bankman-Fried deze risico’s zou kunnen wegnemen, waarbij hij opmerkte:

Er is een oplossing, maar die heeft nog niemand voorgesteld.

Onbekend of SBF naar gevangenis moet

Of SBF echter daadwerkelijk naar de gevangenis moet tot zijn proces in behandeling zal worden genomen is niet bekend. De advocaten van SBF voerden nog aan dat ze hem nodig hebben om aan zijn verdediging te kunnen werken en beweerden: “Wij kunnen deze uitgebreide financiële gegevens niet zonder hem doornemen”, zeiden ze.

Sinds 9 februari is het de voormalige CEO van FTX verboden om bepaalde berichten-apps te gebruiken, nadat hij contact had opgenomen met potentiële getuigen. Bovendien kreeg hij een tijdelijk verbod op het gebruik van een VPN nadat aanklagers hem ervan beschuldigden het twee keer te hebben gebruikt, op 29 januari en 12 februari.

Tijdens de hoorzitting op 16 februari werd echter besloten om het VPN-verbod niet te verlengen. Veel mensen, zowel binnen als buiten de cryptogemeenschap, hebben hun ongeloof geuit over het feit dat Bankman-Fried onder deze omstandigheden nog steeds op borgtocht vrij is.

Exchange nieuws

Binance krijgt miljoenenboete in India
BitFlyer neemt Japanse tak van FTX over
Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen