Blockchain,

Samsung bezig met eigen blockchain in combinatie met Samsung Coin

De welbekende Zuid-Koreaanse elektronicareus Samsung is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van zijn eigen blockchain-netwerk. Ook is het bedrijf van plan om zijn eigen coin te introduceren: de Samsung Coin.


Ethereum-gebaseerd

Binnen het bedrijf is er een speciale blockchain-afdeling opgericht. Dit project is dan ook onderdeel van deze afdeling. Zij lieten weten dat de blockchain is gebaseerd op die van Ethereum (ETH). Hier wordt naar verluidt vervolgens de Samsung Coin aan gekoppeld. Het bedrijf kan echter nog geen specifieke informatie geven omtrent deze nieuwe cryptocurrency.


Hoogstwaarschijnlijk een private blockchain

Alhoewel er nog niks officieel is bevestigd denkt Samsung eraan om een private blockchain te gebruiken. In de toekomst zou dit mogelijk kunnen veranderen in een openbare blockchain, of een combinatie tussen een private blockchain en een openbare blockchain. Het is echter nog te vroeg om hier iets over te zeggen.


Samsung maakt stappen

Samsung maakt grote stappen in de cryptocurrency wereld. Zo ondersteund hun laatste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S10 al cryptocurrency met een ingebouwde crypto wallet. Hiernaast worden er ook gedecentraliseerde apps (dapps) ondersteund op de S10. Zo worden onder andere het cryptocurrency gaming platform Enjin en collectibles-platform CryptoKitties ondersteunt.