Exchange

Samsung en Gemini Exchange gaan samenwerken

Technologie gigant Samsung Electronics is samen met de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Gemini gaan werken. Gezamenlijk willen zij de Canadese klanten gaan voorzien van de Blockchain-wallet van Samsung, in combinatie met de mobiele applicatie van Gemini.


Eerste in zijn soort

Naar verluidt is deze samenwerking de eerste in zijn soort binnen de cryptocurrency-industrie. Zo is Gemini naar verluidt de eerste (Amerikaanse) cryptocurrency exchange die de blockchain-wallet van Samsung integreert in haar systeem.


Gebruik maken van de app

Als gebruikers de app willen downloaden, dan kan dit eenvoudig via één van de ondersteunde Samsung Galaxy-smartphones. De wallet fungeert dan ook als opslagplek voor de aangeschafte cryptocurrency of cryptocurrencies. De aanschaf of verkoop van deze crypto’s verloopt vervolgens via de Gemini exchange. De uitleg vanuit Gemini is eenvoudig:

“Door hun Samsung Blockchain-portemonnee aan Gemini te koppelen, kunnen gebruikers crypto’s kopen en verkopen. Ook kunnen gebruikers hun Gemini-accountsaldi bekijken en hun crypto’s ook overzetten naar koude opslag door gebruik te maken van de Gemini Custody voor het hoogste niveau van beveiliging.”

Beveiliging van het hoogste niveau is dan ook een belangrijk punt voor de cryptocurrency exchange. Dit liet één van de Winklevoss broers onlangs weten in een podcast over crypto’s. Alhoewel het noodzakelijk is dat alles op de exchange beveiligd is, zien de broers dit naar verluidt ook als grote kans. Zo streeft Gemini ernaar om de privacy van gebruikers te beschermen en toch gevoelig te zijn voor de roots van cryptocurrency.