samsung
Exchange

Samsung onderzoekt mogelijkheid eigen crypto-exchange

In Zuid-Korea kijken nu naar verluidt meerdere grote bedrijven naar de mogelijkheid om een eigen cryptocurrency exchange te starten. Zo ook Samsung, die kijkt naar deze mogelijkheid in 2023.

Vergunningsproces al gestart

Zo zou bij enkele bedrijven zelfs het vergunningsproces al gestart zijn bij de lokale financiële autoriteiten. Verwacht wordt dat deze processen dit jaar nog afgerond zullen worden.

Mocht er een goedkeuring gegeven worden, dan worden de bedrijven in staat gesteld om exchanges van virtuele activa in Zuid-Korea op te zetten en te exploiteren. Mirae Asset Securities en Samsung Securities waren de enige twee van de zeven bedrijven die in de aankondiging werden genoemd.

Grootste investeringsbank in Zuid-Korea

Mirae is in Zuid-Korea de grootste investeringsbank, met een beheerd vermogen van ongeveer 648 miljard dollar. Zij zijn van plan om een dochteronderneming te starten voor de exploitatie van een virtuele activa-exchange, onder Mirae Asset Consulting.

Het bedrijf heeft naar verluidt een team van onderzoeks- en ontwikkelingspersoneel aangenomen om digitale activa te onderzoeken. Bovendien zouden ze inmiddels op zoek zijn naar technisch personeel voor onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot Bitcoin en andere platforms op basis van blockchain.

Samsung onderzoekt mogelijkheid voor exchange

Maar hiernaast onderzoekt Samsung ook de beste manier om token-markt te betreden die voldoen aan beveiligingsvereisten op basis van blockchain- en cryptocurrency-ecosystemen. Afgelopen jaar probeerde Samsung met de ontwikkeling van smart contracts de blockchain genoeg mankracht te krijgen om de ontwikkeling en exploitatie van een platform voor het verhandelen van security tokens te starten, maar kon uiteindelijk geen baan vinden. Mocht Samsung de goedkeuring ontvangen voor zo’n exchange, dan zou deze eventueel in 2023 gelanceerd kunnen worden. Ze kijken hiermee erg serieus naar de crypto-markt.

Onlangs heeft Zuid-Korea nog belasting opgelegd op giften zoals airdrops en cryptocurrencies. De belasting die hierop geheven wordt varieert van 10% tot 50%. Het ministerie van Strategie en Financiën zei op 22 augustus dat de belastingen van geval tot geval zouden worden bekeken. Het is hiermee een stap in de regulatie van de crypto-markt. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het land hierin zal zijn.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?