Nieuws, Trending

Samsung onthuld Galaxy S10 cryptocurrency wallet


Samsung Electronics heeft hun cryptocurrency wallet voor het vlaggenschip model de Samsung Galaxy S10 onthuld. De cryptocurrency wallet ondersteund op dit moment alleen nog Ethereum (ETH) en op ETH-gebaseerde ERC20-tokens.


Gedecentraliseerde Applicaties (DApps)

Op dit moment worden er vier DApps ondersteund door Samsung’s crypto-wallet. Zo worden de DApps van crypto-gamingplatform Enjin, schoonheidscommunity Cosmee, crypto-objecten verzamelplatform CryptoKitties en de service voor betalingsdiensten voor bedrijven van CoinDuck ondersteund. In een later stadium zullen er meerdere DApps worden ondersteund.


Samsung in de cryptocurrency

Samsung kwam zelf al met de update dat het cryptocurrency zou gaan ondersteunen. Hiermee gaat het de concurrentie aan met de blockchain-smartphons van HTC en van Sirin Labs.

Doordat Samsung zo groot is in de smartphone-wereld is het mogelijk dat deze smartphone de cryptocurrency-acceptatie een flinke boost geeft en dat er meer mensen in aanraking komen met de digitale valuta.Samsung Galaxy Store

De wallet is niet te downloaden via de reguliere weg, namelijk de Google Play Store. Heb jij een Samsung Galaxy S10 besteld en ontvangen, kun jij de crypto-wallet downloaden via de Samsung Galaxy Store. Voor nu wordt alleen de Samsung Galaxy S10 ondersteund, echter heeft Samsung al aangegeven dat meerdere apparaten zullen worden ondersteund in de toekomst.