Ethereum
Ethereum

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen

Het on-chain analyseplatform Santiment verwacht dat Ethereum en aan het smart contract platform gerelateerde altcoins snel aan nieuwe koersstijgingen beginnen. De analisten van Santiment houden in ieder geval de gemiddelde transactiekosten op Ethereum in de gaten, die op het laagste niveau sinds 18 oktober 2023 lijken te liggen.

Lage transactiekosten zijn bullish voor Ethereum

Over het algemeen zijn lage transactiekosten niet het signaal van een blazende bullmarkt, maar volgens Glassnode is het wel een bullish signaal als de koers daalt.

Dat kan namelijk betekenen dat de bodem in zicht is, omdat steeds meer mensen hun interesse verliezen.

“Het gebrek aan vraag naar transacties op het netwerk kan Ethereum en daaraan gerelateerde altcoins sneller dan veel mensen verwachten weer een boost geven”, aldus Santiment.

Vooralsnog is daar allesbehalve sprake van, want de Ethereum koers klokt binnen op 2.987 dollar en staat voor de afgelopen 24 uur op een daling van 5,68 procent.

Daar is het overigens niet de enige in, want de gehele top 10 is de afgelopen uren hard gedaald.

Wachten op de Amerikaanse centrale bank

Het lijkt nu vooral een kwestie van wachten op de Amerikaanse centrale bank, die vandaag weer bij elkaar komen voor een nieuw rentebesluit.

Om 20.00u Nederlandse tijd presenteren zij het rentebesluit met een persverklaring. Vervolgens begint om 20.30u Nederlandse tijd de persconferentie van voorzitter Jerome Powell, waar iedereen het meeste naar uitkijkt.

Hopelijk kan Powell de markt van wat brandstof voorzien, want vooralsnog lijkt het erop alsof iedereen aan een economische depressie denkt.

Door de tegenvallende inflatiecijfers in Amerika en de geopolitieke spanningen, lijkt er sprake van een gigantische neerwaartse druk op de financiële markt. Daar heeft niet alleen Bitcoin last van op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

P2P.org introduceert Restaking API voor optimale Ethereum-staking beloningen
Bitcoin en Ethereum maken debuut op Londense beurs
Ethereum oogt bullish, terwijl er over Bitcoin twijfel heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017