Ethereum (ETH) Cryptocurrency
Altcoin, Ethereum

Santiment: Dieptepunt voor Ethereum transactiekosten wijst op altseason

Het netwerk van Ethereum kende zijn goedkoopste dag in ruim zes maanden als je kijkt naar de transatiekosten. Dat suggereert volgens Santiment dat er “sneller dan veel mensen denken” een altseason kan beginnen. Een altseason is een periode waarin altcoins het beter doen dan Bitcoin.

Goedkope transacties op Ethereum

De kosten voor een transactie op Ethereum daalden op 27 april naar het niveau van 1,12 dollar.

“Historisch gezien beweegt de markt tussen sentiment-cyclussen van het gevoel dat crypto “naar de maan” gaat of het gevoel dat “crypto dood is”, wat je volgens Santiment kunt observeren via de transactiekosten.

Santiment legt uit dat de transactiekosten vaak pieken op lokale toppen voor de markt en dat ze terugvallen naar een “staat van rust” rond het moment van een marktbodem.

In februari bereikten de transactiekosten op Ethereum het hoogste niveau in acht maanden tijd. Mede vanwege de gigantische interesse in zogenaamde ERC-404 tokens, een nieuwe experimentele tokenstandaard.

Het begin van een rally voor altcoins

Nu suggereert Santiment dat de lage transactiekosten een toekomstige opleving van de activiteit op het netwerk van Ethereum kunnen aanduiden.

In het verlengde daarvan zou dit weer een signaal kunnen zijn voor een rally van altcoins.

“Nu de markten al zes weken in een correctie zitten en er sprake is van weinig vraag en activiteit op het netwerk, kunnen Ethereum en daaraan gekoppelde altcoins sneller dan verwacht omkeren”, aldus Santiment.

Gisteren zagen we daar wellicht een eerste glimp van, omdat Ethereum vrij plotseling omhoog schoot. Vandaag is het alweer een groot deel van die stijgingen kwijt en staat er een daling van 3,27 procent op de borden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten