Blockchain,, Trending

São Paulo wil Blockchain gebruiken voor openbare werken

De gemeente van São Paulo, Brazilië, is van plan om een blockchain-register te gaan gebruiken voor haar projecten voor openbare werken.


Sluiten van bruggen en wegen

De stad heeft in de afgelopen periode veel bruggen en wegen moeten sluiten vanwege slechte omstandigheden. Om deze reden wil de stad nu een openbaar register openen. Dit platform zal de toegang tot relevante gegevens voor alle belanghebbenen zowel versimpelen als verbeteren.

Volgens Marcus Granadeiro, directeur van Construtivo, is het voor iedere beslisser noodzakelijk om alle gegevens van lopende projecten of andere bouwwerkzaamheden online beschikbaar zijn. Hierbij is hij van mening dat het gebruik van blockchain veel voordelen kan bieden. Zo is zo’n dergelijk systeem namelijk in staat om de bron van problemen te identificeren die pas jaren na de voltooiing van een project kunnen optreden. Dit vanwege het feit dat zo’n systeem een onveranderlijk record van alle relevante informatie biedt.


Verbeteren efficiëntie openbaar bestuur

De blockchain-technologie wordt in Brazilië steeds vaker gebruikt door diverse overheidsniveaus om de transparantie en efficiëntie in het openbare bestuur te verbeteren. Zo begon de overheid eerder deze zomer al met het overwegen van een wetsvoorstel dat alle eenheden van lokale overheidsdiensten verplicht om technologieën als de blockchain te promoten.