Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

SBI Holdings maakt investering in Singaporese Coinhako

SBI Holdings uit Tokio heeft naar verluidt een gezamenlijke investering aangekondigd in de cryptocurrency exchange Coinhako. Coinhako is naar verluidt de allereerste gelicentieerde crypto-exchange uit Singapore die officieel goedgekeurd is door de Monetary Authority of Singapore (MAS afgekort).


Belang zoeken naar licentiegoedkeuringen

Samen met de Zwitserse Sygnum Bank, is een fonds opgericht waarmee nu geïnvesteerd is in Coinhaku. Het is volgens een woordvoerder van MAS van groot belang dat crypto gerelateerde bedrijven op zoek gaan naar licentiegoedkeuringen. Hierover zegt de woordvoerder het volgende:

“De benadering van MAS van regulering onder de Payment Services Act is gericht op het faciliteren van innovatie en zorgt er tegelijkertijd voor dat er adequate controles zijn om belangrijke risico’s zoals het witwassen van geld en terrorismefinanciering aan te pakken.”


Eerste crypto-exchange met licentiegoedkeuring

In Singapore was Coinhaku de eerste crypto-exchange die de licentiegoedkeuring mocht ontvangen. Het zou hierom gaan om de licentieaanvraag genaamd ‘Digital Payment Token-services’. De woordvoerder van MAS zei hierover het volgende:

“Aanvragers kunnen hun aanvraag intrekken als ze dat nodig achten, waarna degenen die onder de vrijstelling opereren, moeten stoppen met het aanbieden van gereguleerde betalingsdiensten. Binance Asia Services heeft MAS voorzien van een plan voor de ordelijke stopzetting van zijn gereguleerde betalingsdiensten.”

Met de investering van SBI is Coinhako van plan om het crypto-bedrijf uit te breiden naar andere landen in Zuidoost-Azië, terwijl het in Singapore is gevestigd. Volgens SBI zal het fonds gezamenlijk beheerd worden met een focus op financiële marktinfrastructuur en de blockchain-technologie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten