Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

SBI Holdings start joint venture met Zwitserse digitale exchange SIX

SBI Digital Asset Holdings, de dochteronderneming van de Japanse bankgigant SBI Holdings, is een samenwerking aangegaan met de Zwitserse SIX Digital Exchange (afgekort SDX).


Oprichting in Singapore

De nieuwe joint venture zal worden opgericht in Singapore, via een crypto-uitgiftebedrijf. Het doel van de join venture is om een regionale liquiditeitshub te worden speciaal gericht op (financiële) instellingen. De CEO van SBI Holdings, Yoshitaka Kitao, zei het volgende:

“Dit is een belangrijke stap in het bouwen van de noodzakelijke wereldwijde infrastructuur voor wijdverbreide institutionele acceptatie van digitale activa. Samen met de kracht van SDX in Zwitserland en onze geplande digitale uitwisseling in Osaka, zal deze onderneming een krachtige institutionele corridor tot stand brengen tussen Europa en Azië.”


Singapore wereldwijde cryptohub

Dat SBI en SIX nu gaan samenwerken komt niet uit het niets vallen. Wereldwijd is er een groeiende vraag naar crypto-valuta, ook in de regio Azië-Pacific. Samen willen zij nu deze groeiende vraag naar crypto-diensten verlenen aan gereguleerde instellingen. Het is benoemingswaardig dat de crypto-onderneming nog officieel goedkeuring moet krijgen van de toezichthouder van Singapore voordat zij van start mogen gaan.

Een reeks van digitale activaproducten en -diensten zullen worden aangeboden via de nieuw opgerichte onderneming, waaronder digitale obligaties en digitale aandelen.

Singapore is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid tot inmiddels een wereldwijde cryptohub. Diverse toonaangevende crypto-exchanges, waaronder Binance, Coinbase en Huobi hebben zich daar gevestigd. Dit biedt meer zekerheid voor crypto-gerelateerde bedrijven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten