Crypto Hacker
Hack

Scammers doen zich voor als Crypto Twitter-gebruikers

Scammers hebben geen tijd verspild sinds de lancering van Meta’s nieuwe microblogging-app, met verschillende spraakmakende Crypto Twitter-gebruikers die al waarschuwen voor bedriegeraccounts op Threads.

Al bijna 100 miljoen accounts

‘Threads’ werd op 5 juli officieel gelanceerd en heeft inmiddels al ruim 98 miljoen accounts aangemeld. Alhoewel dit een goede start is, ligt dit op dit moment nog ver van de geschatte 450 miljoen gebruikers van Twitter.

Om scammers tegen te houden blijkt echter lastig te zijn. Zo zijn er in de afgelopen dagen al meerdere Crypto Twitter-figuren die hebben gewezen op nepaccounts op Threads die zich onder andere voordoen als anderen.

Op 8 juli tweette het gedecentraliseerde financiële platform Wombex Finance een afbeelding van een Threads-account dat zich voordeed als iemand anders en waarschuwde vervolgens dat het een oplichter zou kunnen zijn omdat het project niet op het platform staat.

Waarschuwingen zijn afgegeven

Ook diverse anderen kwamen al met een waarschuwing naar hun Twitter-volgers. Zo ook NFT-influencer ‘Leonidas’, die aan heeft gegeven dat diverse grote NFT-accounts op Twitter inmiddels nageboost worden door scammers op Threads.

Jeffrey Huang, op Twitter bekend als Machi Big Brother, tweette zijn Threads-profiel op 6 juli, waarbij een gebruiker erop wees dat er al een Threads-account was dat zich voordeed als zijn Twitter-persoonlijkheid.

Al jaren lang is Twitter een enorm populair kanaal voor crypto-phishing-oplichters, met als gebruikelijke tactiek het hacken van de Twitter-accounts van bekende mensen en bedrijven en het plaatsen van kwaadaardige links.

Dergelijke links proberen meestal onwetende doelen te misleiden om ofwel hun crypto-uitwisselingslogin, een crypto-wallet-seed-zin te delen of ze een wallet te laten verbinden met een crypto-uitputtend slim contract.

Deze methode blijkt als slot erg succesvol, want in de eerste helft van dit jaar wisten hackers al via zo’n manier circa $108 miljoen te stelen.

Hack nieuws

Miljoenenfraude in de cryptowereld: $4,46 miljoen verdwijnt in phishing-zwendel
Schuldeisers van Celsius signaleren hernieuwde phishing-aanvallen voorafgaand aan faillissementsplan
Mark Cuban verliest $870.000 in crypto-phishing-aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen