Hack Nieuws

Scammers weten $1.6 miljoen aan Bitcoin te stelen van iOS-gebruikers

Diverse iOS-gebruikers zijn helaas het slachtoffer geworden van een grootschalige scam, waardoor ruim $1.6 miljoen aan Bitcoin (BTC) gestolen is.


17.1 Bitcoin van 1 gebruiker gestolen

De hackers wisten een kwaadaardige neppe Trezor-wallet via de App Store van Apple aan te bieden. Op deze manier konden gegevens gestolen worden van meerdere slachtoffers.

Het grootste tot nu bekende slachtoffer is Phillipe Christodoulou. Naar verluidt zou hij via zijn smartphone zijn Bitcoin-saldo willen controleren, maar downloadde hij per ongeluk de neppe app. Vervolgens verloor hij zijn 17.1 Bitcoin, dat momenteel een waarde van ruim $1 miljoen vertegenwoordigt.


7.000 vragen over gestolen digitale activa’s

Hierdoor ontvangt Apple nu veel kritiek van Christodoulou. Waar de apps binnen de App Store normaliter uitgebreid gecontroleerd worden om dit soort dingen te voorkomen, is deze app er toch doorheen gekomen. Dit zou niet mogen aldus Christodoulou. Hij meldt hierover het volgende:

“Ze hebben het vertrouwen dat ik in het had verraden. Apple verdient het niet om hiermee weg te komen.”

Phillipe Christodoulou

Hiermee levert het slachtoffer stevige woorden richting Apple. Christodoulou is tevens niet het enige slachtoffer, Coinfirm heeft inmiddels ongeveer 7.000 vragen gekregen over gestolen digitale activa’s. Het is hiermee nog even afwachten wat Apple’s reactie gaat zijn op dit onderwerp.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten